Nasreddin Hoca bu kez uçacak

Yazar:

Konya'nın Akşehir ilçe Belediyesi'nin ünlü mizah ustası Nasreddin Hoca'yı yeni nesile tanıtabilmek amacıyla hazırladığı ''Nasreddin Hoca Uçuyor'' projesi kapsamında temsili Nasreddin Hoca, yamaç paraşütü ile uçarak, gökyüzüne sevgi, barış ve kardeşlik mayalayacak.
Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Nasreddin Hoca'nın Akşehir'de yaşamış, adı, zekası ve fıkralarıyla ünlü dünyaca tanınan bir ilim insanı olduğunu belirtti.
Nasreddin Hoca'nın hayata bakışı, nükteleriyle gündeme gelse de güldürürken düşündüren ve incitmeden eleştiren felsefesiyle birçok bilimsel araştırmaya temel oluşturduğunu ifade eden Oğul, ''Dünyaya bu kadar önemli katkıları bulunan Nasreddin Hoca'yı geleceğe taşımak ve yeni nesile tanıtmak için biz de Belediye olarak 'Nasreddin Hoca uçuyor' adını verdiğimiz bir proje hazırladık'' dedi.
-''Hedef, tüm Türkiye semalarına sevgi ve kardeşlik mayası çalmak''
Oğul, proje kapsamında Nasreddin Hoca'yı Yamaç Paraşütü Öğretmen Pilot Fahri Çavdar'ın temsil edeceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
''Akşehir'de yaşamış ünlü mizah ustası Nasreddin Hoca'yı tüm Türkiye'ye, özellikle yeni nesile tanıtmak ve onun muhteşem felsefesini anlatmak amacıyla böyle bir proje hazırladık. Proje kapsamında Çavdar, her yıl belirlenen uçuş alanlarında Nasreddin Hoca kavuğu ve cübbesini giyerek yamaç paraşütü ile uçuş yapacak. Geçen yıl hazırladığımız proje kapsamında başlangıç olarak Bursa ve Kastamonu'da ilk uçuşları gerçekleştirdik. Her geçen yıl uçuşların sayısını daha da artıracağız.''
Nasreddin Hocayı geleceğe taşımak niyetinde olan herkesi projeye katkıda bulunmaya çağıran Oğul, ''Yamaç paraşütü pilotumuz, Nasreddin Hoca kıyafetleriyle yaptığı uçuşlarda gökyüzünden halka sevgi, barış ve kardeşlik mesajları içeren broşürler bırakacak. Hedefimiz, ülke genelinde uçulabilecek her yerde uçarak tüm Türkiye semalarına sevgi ve kardeşlik mayası çalmak'' diye konuştu.
Temsili Nasreddin Hoca Yamaç Paraşütü Öğretmen Pilot Fahri Çavdar ise kendi kültürel değerlerimizden biri olan Nasreddin Hoca'yı tüm dünyaya duyurma adına böyle bir proje içinde yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
-Hoca'yı uçarken görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor-
Geçen yıl gerçekleştirdiği 2 uçuşta Nasreddin Hoca'nın kavuk ve kıyafetini giyerek uçuşu gerçekleştirdiğini anlatan Çavdar, ''Uçuşlardan önce 'Sevgi, barış ve kardeşlik mayası çalmak üzere' diyerek havalanıyorum. Yere indiğimde insanlar etrafımı sarıyor. Eşeğe ters binen görünümüyle hafızalarda yer edinen Nasreddin Hoca'yı ilk defa uçarken görmek insanları şaşırtıyor. Benimle fotoğraflar çektirmek istiyorlar. Özellikle yabancı turistler ve çocuklar büyük ilgi gösteriyor'' diye konuştu.
Çavdar, Nasreddin Hoca'yı canlandırırken, onun gibi güleç yüzlü olmaya, kimseyi incitmemeye, kırmamaya çalıştığını belirterek, uçuş öncesi cebine şeker doldurduğunu, yere indiğinde bu şekerleri çocuklara dağıtarak, onlara Hoca'nın şefkatini, gülen yüzünü anlatmaya çalıştığını bildirdi.
Çavdar, uçuşları bir program çerçevesinde her geçen yıl daha da artıracaklarını, uçuşlarda gökyüzünde Nasreddin Hoca'yı anlatan broşür ve kitapçıklar bırakacağını kaydetti.Sayfa : 1
AA

Gebelik - Hamilelik

Lezzetli Yemek Tarifleri

Abone Olun

Son haberler, Spor, Güncel, Teknoloji, Sağlık, Otomobil, Kültür Sanat, Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Dünya, Politika Haberleri. Yerel Haberler ve Haber Haber okumanın en doğru adresi. Güncel haberler, son dakika haberleri, gazete manşetleri haberin kaynağı Türkiye'nin Haber Sitesi ; Son dakika haberleri, yerel haberler, videolar , foto galeriler Haberler Son Haberler sitesinde. Dakika dakika en son haberlerden haberdar olmak için bizi takip edin. Son haberler ilk size ulaşsın HABER, haber, haberler, HABERİ, haberi, HABERLERİ, haberleri, Spor, Spor Haberleri, Ekonomi, Güncel, Magazin, Politika Dünyadan İlginç Haberler Türkiye ve dünyadan Son dakika haberler, en son haberler son dakika haberler, en yeni şarkılar ve albümler, en popüler videolar, yeni arkadaşlıklar, vizyondaki filmler Son haberler, Spor, Güncel, Teknoloji, Sağlık, Otomobil, Kültür Sanat, Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Dünya, Politika Haberleri. Yerel Haberler ve Haber

Haberler365: Nasreddin Hoca bu kez uçacak.
Anarschi Hit Adam