Ankara'da Filistin düğünü

Yazar:

İsrail tarafından Filistin'e dönmemeleri koşuluyla serbest bırakılan ve ardından Türkiye gelen Filistinliler Türkiye'de hayata uyum sağlamaya çalışıyor. Mervan Ebu Rmila dün Ankara'da Gazze'den gelen genç kızla dünya evine girdi.
Keçiören'de KG düğün salonunda yapılan düğüne, Rmila ile beraber serbest bırakıldıktan sonra Türkiye'ye gelen 9 arkadaşı da katıldı.
Daha önce nikahı kıyılan çift, konuklar önünde bir araya gelmedi. Düğünde damat Mervan Ebu Rmila'yı ilk evliliğinden olan oğlu Musaf Ebu omuzuna alarak gezdirdi .
Kameralar karşısında toplu olarak poz veren Filistinliler, genç çiftin mutluluğunu paylaştılar
Düğün sebebiyle yeniden bir araya gelen 9 arkadaş, verilen yemekte AA muhabirine uzun tutukluluk yıllarından sonra Türkiye'de birer birer yeniden hayata tutunurken yaşadıklarını, umutlarını, hayallerini anlattılar.
Tayser Süleyman, "Burada çok mutluyuz. Türkiye'ye minnettarız. Önce Türkçe öğrenmek, ardından da evlenmek istiyorum" derken, diğer bir Filistinli Musa Akkati de "Türkiye'yi çok seviyoruz, burada çok mutluyuz, ben de yakında evleneceğim " dedi.
Geçen ay da bir Filistinli Ankara'da evlenmişti.
-Gilad Şalit karşılığında bin 27 Filistinli serbest bırakılmıştı-
İsrail'de 2006 yılında Kerem Şalom sınır kapısında Hamaslı militanlar tarafından kaçırılan onbaşı Gilad Şalit, 1934 gün süren esaret sürecinin ardından serbest bırakılmış, buna karşılık İsrail hapishanelerinde tutuklu bulunan bin 27 Filistinli mahkum da Şalit'e karşılık serbest bırakılmaları üzerine Hamas'la İsrail arasında anlaşma sağlanmıştı.
İki aşamalı anlaşmaya göre, İsrail ilk etapta Şalit'le beraber 427 Filistinli mahkumu serbest bırakacak, ardından geri kalan 600 mahkumu iki ay içinde aşamalı olarak salıverecekti. İsrail ilk etapta çıkan 40 Filistinli tutuklunun Filistin'e girmelerine izin vermeyerek sınır dışı etti. 11 Ekim'de serbest kalmalarının ardından sınır dışı edilen mahkumlardan 10'u Türkiye'ye, 15'i Katar'a, 15'i de Suriye'ye gitmişti.Sayfa : 1
AA

Gebelik - Hamilelik

Lezzetli Yemek Tarifleri

Abone Olun

Son haberler, Spor, Güncel, Teknoloji, Sağlık, Otomobil, Kültür Sanat, Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Dünya, Politika Haberleri. Yerel Haberler ve Haber Haber okumanın en doğru adresi. Güncel haberler, son dakika haberleri, gazete manşetleri haberin kaynağı Türkiye'nin Haber Sitesi ; Son dakika haberleri, yerel haberler, videolar , foto galeriler Haberler Son Haberler sitesinde. Dakika dakika en son haberlerden haberdar olmak için bizi takip edin. Son haberler ilk size ulaşsın HABER, haber, haberler, HABERİ, haberi, HABERLERİ, haberleri, Spor, Spor Haberleri, Ekonomi, Güncel, Magazin, Politika Dünyadan İlginç Haberler Türkiye ve dünyadan Son dakika haberler, en son haberler son dakika haberler, en yeni şarkılar ve albümler, en popüler videolar, yeni arkadaşlıklar, vizyondaki filmler Son haberler, Spor, Güncel, Teknoloji, Sağlık, Otomobil, Kültür Sanat, Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Dünya, Politika Haberleri. Yerel Haberler ve Haber

Haberler365: Ankara'da Filistin düğünü.
Anarschi Hit Adam