Bağdat'ta Kanlı Gün (Galeri)

Yazar:



Iraklı yetkililer, güne bombalı saldırılarla başlayan Bağdat'ta ölü sayısının 50'ye yükseldiğini ve yaklaşık 100 kişinin yaralandığını açıkladı. Diğer birçok kentteki saldırılarda da ölüler var.

Irak'ta ilk saldırıların hedefi olan Bağdat'ta, Kerrade, Kazımiye ve Mansur semtlerinde bomba yüklü araçlarla intihar saldırıları düzenlendi. Ayrıca, Bağdat'ın güney batısındaki Seydiye semti ile güneydeki Ebu Dşir semtinde de yola yerleştirilen bombalarla saldırılar yapıldı.

Bağdat'ın kuzeyinde Kazımiye bölgesi ile Veziriye semtini birbirine bağlayan Sarrafiye köprüsü yakınında bir polis kontrol noktasına düzenlenen saldırıda 6 polis ölürken, 3 polis de yaralandı.

Kerkük şehrinde park halindeki bomba yüklü 2 araçla düzenlenen saldırıda ise 2 kişi ölürken, 12 kişi de yaralandı.

Bomba yüklü araçlarla düzenlenen saldırılarda, Tikrit şehrinde de 5 kişi öldü, 11 kişi yaralandı. Biji şehrinde ise 1 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı.

Salahaddin'e bağlı Duceyl bölgesinde düzenlenen saldırıda ise çok sayıda kişi yaralandı. Tuzhurmatu'da da bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi.

Bağdat'ın kuzey doğusundaki Diyale ilinin merkezi Bakuba şehrinde de park halinde bomba yüklü 2 araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu belirtildi.

ÖLÜ SAYISI ARTABİLİR


Iraklı yetkililer, saldırıların düzenlendiği yerlerden sağlıklı bilgi gelmediği için ölü ve yaralı sayısı hakkında ellerinde net rakamların olmadığını, saldırıların şiddetinden dolayı ölü sayısının şu ana kadar açıklanan rakamların çok üzerinde olabileceğini belirtti.

Gebelik - Hamilelik

Lezzetli Yemek Tarifleri

Abone Olun

Son haberler, Spor, Güncel, Teknoloji, Sağlık, Otomobil, Kültür Sanat, Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Dünya, Politika Haberleri. Yerel Haberler ve Haber Haber okumanın en doğru adresi. Güncel haberler, son dakika haberleri, gazete manşetleri haberin kaynağı Türkiye'nin Haber Sitesi ; Son dakika haberleri, yerel haberler, videolar , foto galeriler Haberler Son Haberler sitesinde. Dakika dakika en son haberlerden haberdar olmak için bizi takip edin. Son haberler ilk size ulaşsın HABER, haber, haberler, HABERİ, haberi, HABERLERİ, haberleri, Spor, Spor Haberleri, Ekonomi, Güncel, Magazin, Politika Dünyadan İlginç Haberler Türkiye ve dünyadan Son dakika haberler, en son haberler son dakika haberler, en yeni şarkılar ve albümler, en popüler videolar, yeni arkadaşlıklar, vizyondaki filmler Son haberler, Spor, Güncel, Teknoloji, Sağlık, Otomobil, Kültür Sanat, Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Dünya, Politika Haberleri. Yerel Haberler ve Haber

Haberler365: Bağdat'ta Kanlı Gün (Galeri).
Anarschi Hit Adam