ABD'de Gergedan Boynuzu Çetesi Çökertildi

Yazar:



Yetkililer, yaklaşık 150 federal ajanın geçen hafta sonu bazı eyaletlerdeki ev ve iş yerlerine baskın düzenlediğini ve çetenin önde gelen üç üyesini tutukladığını açıkladı.

Çete, gergedan boynuzunun kanseri iyileştirdiğine inanan Vietnamlı ve Çinli alıcılara satış yapıyordu.

Operasyon sırasında 1 milyon dolar nakit paraya, 1 milyon dolarlık altın külçesine ve 20 gergedan boynuzuna el konuldu.

Geçen yıl Afrika'nın güneyinde yaklaşık 450 gergedan, boynuzları için avlanmıştı. Bu sayı, 2009'da avlanan gergedanların sayısının 4 katı. Afrika'daki gergedan popülasyonu, 1970'lerden bu yana yüzde 90 oranında azaldı. Keratinden oluşan gergedan boynuzu, 25 bin dolara alıcı buluyor.

Çin hükümeti, 1993 yılında geleneksel Çin tıbbında önemli bir rol oynayan gergedan boynuzu kullanımını yasaklamıştı. Birleşmiş Milletler de 1973 yılında imzalanan Soyu Tükenmekte olan Türlerin Uluslararası Ticareti Konvansiyonu ile boynuz ticaretini yasa dışı ilan etmişti.

Gebelik - Hamilelik

Lezzetli Yemek Tarifleri

Abone Olun

Son haberler, Spor, Güncel, Teknoloji, Sağlık, Otomobil, Kültür Sanat, Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Dünya, Politika Haberleri. Yerel Haberler ve Haber Haber okumanın en doğru adresi. Güncel haberler, son dakika haberleri, gazete manşetleri haberin kaynağı Türkiye'nin Haber Sitesi ; Son dakika haberleri, yerel haberler, videolar , foto galeriler Haberler Son Haberler sitesinde. Dakika dakika en son haberlerden haberdar olmak için bizi takip edin. Son haberler ilk size ulaşsın HABER, haber, haberler, HABERİ, haberi, HABERLERİ, haberleri, Spor, Spor Haberleri, Ekonomi, Güncel, Magazin, Politika Dünyadan İlginç Haberler Türkiye ve dünyadan Son dakika haberler, en son haberler son dakika haberler, en yeni şarkılar ve albümler, en popüler videolar, yeni arkadaşlıklar, vizyondaki filmler Son haberler, Spor, Güncel, Teknoloji, Sağlık, Otomobil, Kültür Sanat, Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Dünya, Politika Haberleri. Yerel Haberler ve Haber

Haberler365: ABD'de Gergedan Boynuzu Çetesi Çökertildi.
Anarschi Hit Adam