Yıldırım savunmasını tamamladı

Yazar:



"Futbolda şike" iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 23'ü tutuklu 93 sanık için açılan davanın 7. duruşmasında Yıldırım savunmasını tamamladı.

Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmaya aralarında Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, Bülent Uygun ve Olgun Peker'in bulunduğu 22 tutuklu sanık katıldı. Tutuklu sanık menajer Bülent İbrahim İşcen, hastanede tedavi gördüğü için duruşmaya katılamadı.

Sivasspor maçının ardından Emenike'nin transferine değinen Yıldırım; İbrahim Akın olayına cevap verdikten sonra, "Fenerbahçe Türkiye'dir" diyerek savunmasını tamamladı.

İşte Aziz Yıldırım'ın iki saatlik savunmasından öne çıkan detaylar...

"BİZ TRABZONSPOR'UN ŞİKE ÇALIŞMALARINI..."

09:30 - Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, duruşma salonuna geldi.

09:35 - Duruşmanın 7. gününde Aziz Yıldırım savunmasına kaldığı yerden devam etti.

- "Sivasspor maçının hiçbir tapesinde şike konuşması yok. Mecnun Bey ile konuşmalarımız tamamen maç biletlerine yönelikti. İddianame öyle bir halde ki; sanki kulüp başkanı hiç konuşmayacak. Ne konuşursa suç oluyor. Sivasspor maçı öncesi yemekte görülen çantada bilet vardı. Bunu vali bile biliyor."

- Şike oyuncularla yapılır, başkanlar arasında yapsa ne olur? Sahada oyuncular oynuyor.

- Biz Trabzonspor'un yapacağı şike - teşvik çalışmalarını önlemek için bazı görüşmeler yaptık.

AZİZ YILDIRIM'IN AVUKATLARININ SAVUNMALARI İÇİN TIKLAYIN...

VOLKAN DA MI SATILMIŞ?

- Mehmet Yıldız 82. dakikada oyuna girdi. Eğer öyle bir şey olsaydı sonradan girmezdi, zaten asist de yaptı.

- G.Saray - Strum Graz maçındaki heyecana, bir de Sivasspor-Fenerbahçe maçındaki heyecana bakın, biz bunları hak etmedik. Satın aldığımız Sivasspor kalecisine bakın, neler yapıyor? Volkan da o maçta hatalı gol yedi, o da mı satılmış?

Yıldırım'ın dikkati çektiği Galatasaray-S.Graz maçı...


DURUŞMA SALONUNDA 2 MİLYON DOLAR

- Aziz Yıldırım, Schalke maçında Volkan Demirel'in hatalı golünü gösterip, futbolda bu tarz hataların olabileceğini mahkeme başkanına iletti.

10:20 -  Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci: "15 dakika sonra ara verip diğer sanıklara geçmemiz gerekiyor" dedi.

- 105 yıllık bir kulüp yargılanıyor burada. Her şeyi net anlatabilmemiz gerekiyor

- İlhan Bey ile Abdullah Başak arasındaki konuşmalar totemden ibaret. Bizler sevdiğinmiz insanlara yardım ederiz. Mini-cooper olayı da budur.

- Çanta ve paraları gören Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, "O paralar gerçek mi, sahte mi?" diye sordu. Aziz Yıldırım, tutuklu bulunan Abdullah Başak ile uygulamalı anlatım yapıyor. Fenerbahçe Kulübü Başkanı, duruşma salonuna getirilen 2 milyon doların çantaya sığmayacağını gösterdi.

9 MİLYON EURO TRANSFER ŞİKESİ Mİ OLUR?

- Emenike hakkında Aziz Yıldırım: ''9 Milyon verdik. O kadar yüksek paraya transfer şikesi mi olur.''

- Doğru bildiklerimi hep söyleyeceğim. Bazı arkadaşlar kadar alnım secdeye değmese de onlardan daha vicdanlıyım.

- Karabük maçındaki şike aracısı Seyit Kalender hayatında bir defa Karabük'e gitmemiş. Bu nasıl aracı

- Şu an cezaevinde hiç futbolcu yok, ama şike var

10:40 - Mahkemeye ara verildi...

İBRAHİM AKIN, YILDIRIM'A İTİRAF ETMİŞ

Aziz Yıldırım, İbrahim Akın olayına cevap verdi. "İbrahim Akın'a 100 bin euro verdiysem kendimi Boğaz Köprüsü'nden atacağım. Vermemişsem bunu iddia eden Emniyet Müdürü dahil; kim bu iddiayı ortaya attıysa istifa etmeli."

- İbrahim Akın kendi hatalarını örtmek için bizi kullandı.

- İbrahim Akın kendi kumar sorununu örtmek için yalan ifade verdiğini Metriste bana söyledi.

"Ben 10 sene de yatarım, suç atmak kolay. Bizi atsınlar, ama Fenerbahçe aklanacak. 105 yıllık kulübe dokunmasınlar, Fenerbahçe Türkiye'dir. Beraat falan istemiyorum. Bizi zaten tarih yargılayacak. Sonunda 'bir şey yok' diyecek herkes, ama leke kalacak. Bu lekeyi temizlemenizi istiyorum" sözleriyle savunmasını tamamladı.

Gebelik - Hamilelik

Lezzetli Yemek Tarifleri

Abone Olun

Son haberler, Spor, Güncel, Teknoloji, Sağlık, Otomobil, Kültür Sanat, Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Dünya, Politika Haberleri. Yerel Haberler ve Haber Haber okumanın en doğru adresi. Güncel haberler, son dakika haberleri, gazete manşetleri haberin kaynağı Türkiye'nin Haber Sitesi ; Son dakika haberleri, yerel haberler, videolar , foto galeriler Haberler Son Haberler sitesinde. Dakika dakika en son haberlerden haberdar olmak için bizi takip edin. Son haberler ilk size ulaşsın HABER, haber, haberler, HABERİ, haberi, HABERLERİ, haberleri, Spor, Spor Haberleri, Ekonomi, Güncel, Magazin, Politika Dünyadan İlginç Haberler Türkiye ve dünyadan Son dakika haberler, en son haberler son dakika haberler, en yeni şarkılar ve albümler, en popüler videolar, yeni arkadaşlıklar, vizyondaki filmler Son haberler, Spor, Güncel, Teknoloji, Sağlık, Otomobil, Kültür Sanat, Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Dünya, Politika Haberleri. Yerel Haberler ve Haber

Haberler365: Yıldırım savunmasını tamamladı.
Anarschi Hit Adam