Yıldırım'ın savunma metni (VI)

Yazar:



Şike ve teşvik soruşturması kapsamında tutuklu olarak Metris Cezaevinde bulunan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Çağlayan'da görülen mahkemede savunmasını yaptı. İşte Fenerbahçe'nin resmi internet sitesinde yayınlanan Aziz Yıldırım altıncı savunma metni;

İŞTE O SAVUNMA METNİ (6)

"21.05.2011 saat 11:51; Ahmet ÇELEBİ – Abdullah BAŞAK, (Tape 2900)
"İyi ne güzel işte Mehmet YILDIZ yok" şeklindeki konuşmanın neden dikkate alınmadığı manidardır. Şike yapan tarafların şike yapılan futbolcunun oynamasını isteyeceği hususu aşikârdır. Peki bu nasıl şikedir. Bu tapeleri dikkate almayan savcılık Mehmet YILDIZ'ın, X şahısla yaptığı görüşmedeki "Ne yapayım FB şampiyon yaptık gidiyorum" şeklindeki sonuçtan duyduğu memnuniyetsizlik ile, ilk onbirde yer almayıp, 82. dakikada oyuna girmesinden dolayı duyduğu üzüntü ve sitemdir. "Ne golü ben oraya gol atmaya değil bulunmaya gittim" sözleri oyuncunun ilk on bire alınmamasına yöneliktir. Bununla birlikte Mehmet YILDIZ'ın da bu söz ve beyanlarıyla şike yaptığı sabit ise, neden tutuklanmadığı hususu, iddia makamının kendi iddialarından ne denli şüphe duyduğunun en açık göstergesidir.

Sivasspor maçımızla ilgili kulübümüze Trabzonspor'un teşvik primi girişiminde bulunabileceği yönünde birçok duyumlar geliyordu. Bunları engelletebilmek için Sayın Ahmet Çelebi'nin Sivas'a gitmesini istedik. Çünkü Ahmet Çelebi, Sivasspor'un yöneticisiydi. Gidip takımına sahip çıkması yönünde kendisine Sayın Bülent İşçen vasıtasıyla ricada bulunduk. AHMET ÇELEBİ KULÜBÜN HER NOKTASINA GİDEBİLECEKKEN MEHMET YILDIZ'LA ŞİKE İLE İLGİLİ KONUŞACAKSA NEDEN OTELİN LOBİSİNDE KISA BİR GÖRÜŞME YAPSIN? AYRICA BU GÖRÜŞMENİN ARALARINDAKİ ÖZEL BİR KONU OLDUĞUNU AHMET ÇELEBİ BEYAN ETMİŞTİR. TAM TERSİ TRABZONSPOR KULÜBÜ MEHMET YILDIZ VASITASIYLA SİVASSPOR'A TEŞVİK PRİMİ VERMEYE ÇALIŞMIŞTIR. Mehmet Yıldız teşvikle ilgili konuyu Sayın Başkanı Mecnun Odyakmaz'a iletmiştir.  Sayın Mecnun Odyakmaz da bu konuyu Trabzon da daha önce idarecilik yapmış Zeki Mazlum'la da konuşmuştur. Burada maksat üzüm yemekse konuya düzgün bakılması gerekir. Zeki Mazlum'un ifadesini iyi okumanız gerekir.

Mecnun Odyakmaz ile Zeki Mazlum'un 19.05.2011 günü saat 20.58'de yapmış oldukları telefon görüşmesi; (Tape 1192)

Şeklinde geçen diyaloglar, SİVASSPOR'A GERÇEKTEN TEŞVİK PRİMİ VERMEYE ÇALIŞANLARIN KİM OLDUĞUNU AÇIKÇA GÖSTERMEKTEDİR.

Benzer şekilde TAPE 3320 de de, Trabzon'lu Recep Denizer ile Trabzon adresinde mukim X Şahıs arasında, Sivasspor- FB maçının oynandığı gün geçen görüşme şu şekildedir:

Savcılık bu tapede isimleri geçen kişileri izlemediği gibi, iddianameye de bu tapeyi koymamıştır. Bize, nasılsın, iyi mi diye konuştuğumuz için çeşitli suçlamalar yöneltenler, Sivas'ta maçımızın oynandığı gün "balık avlamaya" çıkanlara neden bir suçlama atfetmemiştir? Bu tapede ismi geçenleri neden araştırmamıştır?

Ayrıca Mehmet Yıldız maçta sadece son 8 dakika oynamıştır. Oynadığı süre içerisinde 3'üncü golün pasını vermiştir. Şike yapan bir oyuncu gol pası verir mi? Suçlamalardan biri de bir pozisyonda topa kafa ile vurmamasıdır. Mehmet Yıldız'ın son iki yıldaki gol atma istatistiklerine baktığımızda 2010-2011 sezonunda 2 gol attığını ve bu golleri de kafayla atmadığını, bu şekilde Mehmet Yıldız'ı gol atmadığı şeklinde suçlayamayacağımız aşikârdır. Futbolun doğasında, olmayacak pozisyonda gol atmak veya atmamak vardır. Bununla ilgili istatistikler ekte sunulmuştur.
(EK-8;TFF RESMİ SİTESİNDEN ALINAN İSTATİSTİKLER) MEHMET YILDIZ MADEM ŞİKE YAPMIŞTI, NEDEN TUTUKLAMADINIZ? BU DA GÖSTERMEKTEDİR Kİ MEHMET YILDIZ'LA HİÇBİR ŞEKİLDE ŞİKE YAPILMAMIŞTIR.

Biz camiamızın haklarını koruma adına duyumlarımıza karşılık gerekli tedbirleri almak durumundaydık. Yaptığımız çalışmalar budur.

ŞİMDİ TÜM SPOR KAMUOYUNA SORUYORUM:

Yukarıdaki tapede Zeki Mazlum, Mecnun Odyakmaz'a açıkça 5.000.000$ verebileceklerini söylemektedir. 5.000.000$ alıp Fenerbahçe'yi yenmek Sivasspor için daha az riskli değil midir? 5.000.000$ teşvik primi veriliyorsa siz olsanız maçı kaça satarsınız? Parayı götürdüğümüz çanta kaç milyon $ alır? Ayrıca parayı götüreceğimize İstanbul'da vermemiz daha risksiz ve kolay olmaz mıydı? ŞU DA GÖSTERİYOR Kİ MECNUN ODYAKMAZ BİZLERE (FENERBAHÇE VE TRABZON) KONUŞTUĞU GİBİ HAREKET ETMİŞ VE TAKIMINI HER ŞEYDEN UZAK TUTMUŞTUR. BİZİM İÇİN KİMSE SİVASSPOR'LU ŞU OYUNCUYLA DEVREYE GİRDİNİZ DİYEBİLİYOR MU? HÂLBUKİ TRABZONSPOR İÇİN DİYEBİLİYORUZ. ŞİMDİ MEHMET YILDIZ'A SESLENİYORUM. KORKMA VE BİLDİKLERİNİ ERKEK GİBİ ANLAT. DİĞER SPORCULAR KİMDİ? KAMUOYU BUNLARIN BİLSİN BİZLER DE SEN DE VİCDANEN RAHATLAYALIM.
17.05.2011 Tarihli, Mecnun Odyakmaz – Bülent İbrahim İşcen görüşmesi, (Tape 1178)

17.05.2011Tarihli,  Aziz Yıldırım – İlhan Ekşioğlu görüşmesi (Tape 2419)
İddianamenin 342.sayfasında Abdullah BAŞAK, Yusuf TURANLI aracılığıyla Sivasspor kalecisi Korcan ÇELİKAY isimli futbolcusuyla şike anlaşması yapıldığı ve bu anlaşmayı yönetici İlhan EKŞİOĞLU'nun talimatıyla yapılarak şike suçunun gerçekleştiği iddia olunmaktadır. Öncelikle şu hususu belirtmek gerekir İddianamede şike eylemlerinde konu olduğu iddia olunan fiziki takip tutanaklarının en yakın tarihlisi müsabakadan 10 gün sonra, en uzak tarihlisi ise müsabakadan yaklaşık 25 gün sonrasıdır. Kısacası müsabakadan ortalama 15 gün sonra yapılan farklı takip tutanakları nasıl olur da 15 gün önceki şike faaliyetine konu olur anlaşılamamaktadır. Kaldı ki, lehe olan tapeler bir kenara bırakılarak, şüphe uyandırmak maksadıyla seçilen tapeler ve müsabakadan 15 gün sonraki fiziki takip tutanaklarıyla şike sonucuna ulaşmak düşündürücü olduğu kadar trajiktir.

Bilinmesi gereken, yöneticilerimiz ve kongre üyeleri eliyle ve birkaç koldan yürütülen transfer faaliyetlerinin, şike faaliyetleri imiş gibi değerlendirilip, Futbol gerçekliğinden yoksun bir bakış açısıyla yorum yapılmasının sonucunda bu değerlendirmelerin yapıldığıdır.

Burada İlhan Yüksel EKŞİOĞLU kanalıyla, en ekonomik ve kesin sonuç alınması için birkaç koldan yürütülen transfer faaliyetleri nedense şike faaliyetleri olarak tanımlanmış, bu transferleri 2 hatta 3 koldan ayrı ayrı ve gizlilik içinde yürüten yöneticilerimiz şike ile suçlanmışlardır. Kaldı ki, iddiaya göre Fenerbahçe Kulübü Başkanı, Yöneticisi, 3 kongre üyesi ve birkaç menajer, sadece Korcan ÇELİKAY için şike seferberliğine girişmiş ve sürekli konuşmuşlardır. Bu zaten mümkün değildir ve tapelerin çelişki ve yanlışları kendi içerisinden açıkça ortaya konmaktadır.
Tüm görüşmelerin açıkça ortaya koyduğu husus, savunmamızda genel olarak açıkladığımız ve Savcılık makamı tarafından şike faaliyetleri olarak algılanan bilet organizasyonudur. Bu konuşmalar bu tarihe kadar yapılan tüm konuşmaların bilet organizasyonuna yönelik olduğunu açıkça ortaya koymuştur.

İddianamenin 328.sahifesinde, 17.05.2011 tarihinde Aziz YILDIRIM ile Mecnun ODYAKMAZ'ın yaptığı görüşmede, Tape (1179), bu görüşmelerin takip edilmelerinden şüphelenildiği ve Aziz YILDIRIM'ın "Tabi bir şey olursa biletlerle ilgili görüştük" demek suretiyle şike eylemlerini gizlemeye çalıştığı iddia olunmuştur.

SAVUNMA : Tüm iletişim tutanaklarında olduğu üzere, burada da lehe olan tüm konuşmalar göz ardı edilerek, konuşmanın içerisinde sadece bir bölüm alınarak şüphe yaratılma çabası açıkça ortadadır.

17.05.2011 saat 14.53 teki bu iletişim tespit tutanağında :
M.O. : "Millette bir şey sanmasın, telefonda melefonda, bizim abi kardeşliğimizi bilmeyip de, başka başka yorumlara şey yapmasın bu telefonda da şey yapıyoruz"
A.Y. : "Hayır hayır şu biletlerle ilgili konuşacaktım seninle"
Demek suretiyle maç önü konuşmalarda gerekli hassasiyetin gösterildiği ve konunun gerçekten bilet olduğu açıktır. Keza, Mecnun ODYAKMAZ'ın tedirginliği, haklı çıkmış ve görüşme sonrası bir izlenme tesadüf olunmuştur. Dikkat edilmesi gereken husus bu teknik takip olmadan önce Mecnun ODYAKMAZ ile Aziz YILDIRIM arasındaki konuşmanın neden iddianameye konu olmadığıdır. İddianamenin esas aldığı 17.05.2011 tarih, saat 22.09'da yapılan konuşmadır, Tape2432 ki, burada Aziz YILDIRIM'ın, "Tabi tabi bir şey olursa biletlerle ilgili konuştuk" beyanının anlamı çok açıktır. Ve bu beyan biletlerle ilgili konuşmanın hiçbir olumsuzluk içermediği ve saklanmaması ve tedirgin olunmaması gerektiğine yönelik olup, tüm tapeler dikkate alınmadan yapılan bu yorum hukuki değil amaçsaldır.

17.05.2011 tarih, saat 22.09'da Aziz Yıldırım – Mecnun Odyakmaz arasında yapılan konuşmadır, (Tape2432)
İddianame sahife 328, 3.Paragraf ;

"21.05.2011 sabah saatlerinde Mecnun ODYAKMAZ, Ahmet ÇELEBİ, Faruk TAŞTELEN'in buluştukları, birlikte Büyük Otele gidildiği, Abdullah Başak'ın Nüvit'e "O çantayı unutursan beni ömür boyu unut, o hem senin geleceğin, hem benim, İlhan EKŞİOĞLU'nun" dediği, çanta içinde şike amaçlı para olduğu, Mecnun ODYAKMAZ'ın Faruk'a çantasının olmasını söylediği, siyah spor renkli bir çantanın daha sonra bu çantayı araca koyduğu, böylece Aziz YILDIRIM ve Fenerbahçeli yöneticiler tarafından Sivassporlu yöneticilere şike parasının verildiği" iddia olunmuştur.

Öncelikle burada İddia Makamının net olarak ortaya koyması gerekli öncelikli hususlar şunlardır:
Çantada olanlar para mıdır? Eğer şike parasıyla hangi delile dayanarak bu ifade edilmektedir. Ve bu para ne kadardır. Ve neden tespit edildiğinde bu paraya el konulmamıştır. Ve tapelerden anlaşılacağı üzere bu şike parası herkesin gözü önünde Büyük otelde mi teslim edilir. Kaldı ki, Şike parasının olduğu söylenen çantanın içinde bilet olduğu Ertuğrul ÖZKÖK'ün (EK-2) de ki yazısında üstelik şahadetle açıkça anlatılmıştır. Kaldı ki, Vali, Emniyet Müdürü ve Tugay Komutanının önünde defalarca açılıp kapatılan bu çantanın içinde nasıl olur da şike parası olabilir? Bu konudaki ayrıntılı açıklamayı Genel Oluş bölümünde ayrıntısı ile anlattık. Elbise çantasıyla havaalanı kontrolünde belli dahi olmayan bu paranın varlığı olsa olsa iddia makamının ispatsız hayal gücünden öte değildir.

III. ABDULLAH BAŞAK VE YUSUF TURANLI ARACILIĞIYLA YÜRÜTÜLEN  ŞİKE FAALİYETLERİ İDDİASI:

İlhan Ekşioğlu transfer çalışmaları yapan yönetim kurulu üyelerimizden biridir. Transfer yapacağımız oyuncular ve kulüpleriyle yönetici arkadaşlarımız diyalog kurmaktaydılar. Yöneticiler genelde kulüplerle, menajerler ise oyuncularla diyalog kurarlar.

16.05.2011 de yapılan İlhan Ekşioğlu, Abdullah Başak görüşmeleri bu kapsamda yapılan görüşmelerdir.

İlhan Ekşioğlu transferi Yusuf Turanlı üzerinden yapmak istemektedir.
16.05.2011 günü saat:14.30'da Abdullah BAŞAK'ın (532 7181895) İlhan Yüksel EKŞİOĞLU'nu (532 3343303) aradığı görüşmede özetle; (Kayıt Sıra No:3166)
Abdullah'ın "Abi o bizim kardeşinki öğleden sonrada şey nedir adı öbürüne gitmek lazım abi yüz yüze" dediği, "İlhan'ın "Şeye senin dediğine" dediği, Abdullah'ın "Ya oraya kadar gitmek lazım, …, E sırf (Yusuf TURANLI'yı kastederek) bizim o kardeşinki ile olmuyor mu abi" dediği, İlhan'ın "istersen bi daha senle yarın konuşalım SENİN DE GİTMEN  DOĞRU OLUR MU ORALARDA GÖZÜKMEN" dediği, Abdullah'ın "Oraya gitmeyecem zaten abi, …, Kayseri'ye abi, ….,  Oraya gidermiyim abi ben" dediği, İlhan'ın "İyi sen gel ikisi için mi yoksa o biri için mi" dediği, Abdullah'ın "İkisi için abi, …., Senin dediğin gibi söyledim abi" dediği, İlhan'ın  "öbürünü de yapsın ha bi tane daha var dün söylediği" dediği tespit edilmiştir.

16.05.2011  tarihinde yapılan Abdullah Başak, Yusuf Turanlı konuşmasındaki görüşmeler transferi kapsamaktadır. O tarihte Kayserispordan Serdar Kesimal, Hasan Ali Kaldırım transferlerini yapmak istiyorduk. İlhan Ekşioğlu'nun yürüttüğü bu transfer çalışmaları için 550.000$ bütçe ayrılmıştı. Zaten 16.05.2011 saat 14:30daki Abdullah Başak, İlhan Ekşioğlu konuşmasında bu açıkça görülmektedir.

Bu konuşmada İlhan Ekşioğlu 'istersen bir daha seninle yarın konuşalım senin de gitmeden doğru olur mu oralarda gözükmen' dediği, Abdullah'ın 'oraya gitmeyecem zaten abi, Kayseriye Abi, oraya gidermiyim abi ben' , İlhan'ın 'iyi sen gel ikisi için mi yoksa o biri için mi' dediği, Abdullah'ın 'ikisi için abi, senin dediğin gibi söyledim' sözleriyle Kayseriden yapılması istenilen transferler için konuştukları açıkça görülmektedir.

Halbuki emniyet bu görüşmeleri şike yapıldı anlamında algılamaktadır. Burada Emniyet Korcan'la ilgili bir çalışma yapıldığını söylemektedir halbuki konuşmalarda iki kişiyle transfer çalışmaları üzerine konuşmalar yapılmaktadır. Bu durumda emniyetin ikinci kişiyi ortaya koyması gerekir. Bunu koyamazlar çünkü böyle bir şey yoktur.
Hukuka aykırı maddi menfaat karşılığında faaliyette bulunulduğu değerlendirilmiştir denmektedir. Değerlendirme neye göre yapılmıştır? Ve faaliyetlerin menfaat karşılığı yapıldığı söylenmektedir. Bu da ne menfaatidir? Böyle bir şey yoktur.

Yusuf Turanlı, Korcan Çelikay'ın menajeridir. Onunla görüşmesi gayet doğaldır. Zaten Yusuf Turanlı ile Korcan Çelikay arasında yapılan şu tapelere baktığımızda olayı daha net göreceğiz.
17.05.2011 tarihi , saat 10.57 de Yusuf Turanlı – Korcan Çelikay konuşması :

Soruldu     :  17.05.2011 günü Saat:10.57'de Yusuf TURANLI ile yaptığınız telefon
görüşmesinde özetle; Sizin "Dün görmemişim abi ya gece yazmışsın da"dediğiniz,
Yusuf'un  "Hoca dedim ne düşünüyorsun şu Hakan ın işi netleşsin dedi ona göre dedi getireceğiz yani…. Dediğim gibi ha (Gülüyor) rahat ol ameliyatı düşün… Hayırlısıyla ameliyatı da bitirelim ondan sonra tatil yaparsın" dediği, Sizin "ÖYLE KOLAY DEĞİL ABİ ZAM GELSİN ZAM" dediğiniz, Yusuf'un "ZAM MI HARİKA ORASI SEN RAHAT OL.. GERİSİNE KARIŞMA.. PARA.. Ben kiminle görüşeyim burada (İlhan ÇELİKAY'ı kastederek) KARDEŞİNLE Mİ" dediği, Sizin "Abi sen.. kimseyle görüşmene gerek yok ki niye görüşeceksin yani.. Dönüşte görüşürüz abi" dediğiniz, Yusuf'un "ÇÜNKÜ HEDİYEYİ PAZAR ÖĞLENE ALACAĞIM BEN YANİ tamam " dediği, Sizin "FARK ETMEZ ABİ SENDE YA DA BENDE DURMASI ÇOK ÖNEMLİ DEĞİL YANİ" dediği tespit edilmiştir.

-Görüşmede geçen Hakan …  ? İsimli şahıs kimdir?
-Görüşmede Yusuf TURANLI "… Dediğim gibi ha (gülüyor) rahat ol ameliyatı düşün.. Hayırlısıyla  ameliyatı da bitirelim ondan sonra tatil yaparsın" diyerek neyi kastetmektedir?

Cevap   :  Görüşmede geçen şahıs Beşiktaş kalecisi Hakan ARIKAN'dır. Ben Sivassporda kiralık olduğumdan dolayı Beşiktaş'a geri dönme durumum vardı. Hakan ARIKAN'ın takımdan gitmesi durumunda şans bulabilecektim.

Benim Beşiktaşspor'a gitmem gündeme gelmişti. Bende bu durumu Yusuf'a soruyordum. Yusuf'ta yukarıda belirttiğim gibi sen bunları düşünme fıtık rahatsızlığımdan dolayı olacağım ameliyatı düşün diyordu.

Ben Sivasspor da kiralık olduğum için o zaman bana performansımın iyi olursa aldığım para da iyileştirme yapacaklarını söylediler. Bende Beşiktaş'a gitme durumum olmazsa Sivassporda kalabileceğim ancak aldığım ücrette zam gelmesini istedim. Aynı zamanda Beşiktaş kulübüne gidersem daha iyi bir sözleşmem olmasını istedim.

Korcan Çelikay yukarıdaki ifadeyi vermektedir. Yusuf Turanlı da bunun mukaveleden dolayı alacağı ücret olduğunu ifadesinde söylüyor.

Burada görüldüğü gibi kendi ifadesiyle transferiyle ilgili konuşma yapmaktadır çünkü "hediyeyi Pazar günü öğlene kadar alacağım ben yani" demesinin bizimle ilgisi olamaz. Çünkü Fenerbahçe Spor Kulübünün tüm yetkilileri 21-22 Mayısta Sivas'ta maçta bulunmaktadırlar. Emniyet her şeyi takip ettiğine göre burada da fiziki takip ve telefon konuşmalarıyla gelişmeleri ortaya koymak mecburiyetindedir. Eğer 21 Mayısta hediyeyi biz vermişsek 7-15 Haziranda Yusuf Turanlı'nın aldığı iddia edilen paraların Korcan Çelikay'a verildiğine dair hiçbir belge yokken varsayımlarla böyle olduğu düşünülmektedir.

18.05.2011 tarihinde saat : 19.03de Yusuf Turanlı – Korcan Çelikay konuşmasında da Korcan Çelikay Fenerbahçe Spor Kulübü Futbol Takımını yeneceklerini ve ellerinden geleni yapacaklarını söylemektedir.

Yusuf Turanlı da iyi oynayanın kazanmasını söylüyor.
Soruldu       :   18.05.2011 günü saat:19.03'de Yusuf TURANLI ile yaptığınız telefon görüşmesinde özetle; Sizin "Aldın mı abi mesajımı" dediğiniz, Yusuf'un "Aldım da niye değiştirdin ya numarayı da" dediği, Sizin "NİYE DEĞİŞTİRMEYİ ABİ…. İyi abi yeneceğiz İnşallah Fener i… Öyle abi biz elimizden geleni yapacağız bilgin olsun" dediği, Yusuf'un "Sonuçta siz topunuzu oynayacaksınız iyi oynayan kazansın" dediği, Sizin "Hiç gerek yok başka şeylere" dediğiniz, Yusuf'un "Senin BBM açık ama" dediği, Sizin "BBM ide kapatacağım abi" dediğiniz, Yusuf'un "Tamam var mı bana söyleyeceğin bir şey … SEN Mİ OYNUYORSUN şey gene sen oynuyorsun demi" dediği, Sizin "İnşallah evet" dediği tespit edilmiştir.

İletişim dinlenmesi ve kayıt altına alınması çalışmalarına karşı önlem olarak telefon görüşmelerinde konuşmalarınıza dikkat ettiğiniz, telefon hattını değiştirdiğiniz ve farklı yollardan iletişim kurduğunuz anlaşılmaktadır.

- Bu konuda tedirgin olmanızı gerektirecek herhangi bir illegal faaliyet içinde misiniz? Konuyla ilgili olarak ifadenizi veriniz.

Bu tapelerin sonunda Emniyet sorgulamasında iletişim dinlenmesi ve kayıt altına alınmasına karşı konuşmalara dikkat ettiklerini söylemektedir. Böyle bir çelişki olabilir mi? Aleyhimize olan tapeleri kullanırken konuşmalarımız için herhangi bir tedbir alınmadığını kabul edenler lehimize olan tapeler için neden konuşmalara dikkat edildiğini söylemektedirler. Doğru konuşmalar neden rahatsız etmektedir? Açıkça sahaya çıkıp ellerinden geleni yapacaklarını Korcan Çelikay söylemektedir.
Soruldu       :   21.05.2011 günü saat:11.56'da Abdullah BAŞAK ile Yusuf TURANLI arasındaki telefon görüşmesinde özetle; Abdullah'ın "Tüm kadroyu öğrendim de kadro açıklanmış" dediği, Yusuf'un "… BENİMKİ OYNUYORDUR DA" dediği, Abdullah'ın "Evet, …,  Mehmet YILDIZ'ı kesmiş, ......,  Pedriel ile Eneramo'yu koymuş" dediği, Yusuf'un "Daha iyi olmuş, …, Sert olanları oynatıyor ya" dediği tespit edilmiştir.

Yukarıdaki görüşmelerde Abdullah BAŞAK ve Yusuf TURANLI  Fenerbahçe müsabakasında sizin oynayacağınız hakkında konuştukları anlaşılmaktadır.

- Abdullah BAŞAK ve Yusuf TURANLI'nın Fenerbahçe – Sivasspor müsabakalarında sizin oynayacak olmanızı takip etmelerinin sebebi nedir?

Daha önce de belirttiğim gibi her zaman oynayacağımız takım veya diğer takımlar ile ilgili bilgileri basından, kulüplere yakın kişilerden, öğrenir ve sorumlu arkadaşlara iletiriz. Buradaki işlem de budur. Eğer herhangi bir anlaşma olsa idi Yusuf Turanlı, Pedriel ve Eneramo ile ilgili sert olanları oynatıyor der miydi? Bizim ile ilişki içinde olsaydı bu durumda en az bu kadroya sitem ederlerdi. Biz Fenerbahçeliler takımımıza, taraftarımıza güvendiğimiz için böyle bir girişimin içinde olmadık.

Soruldu       :   21.05.2011 günü saat:12.01'de İlhan Yüksel EKŞİOĞLU ile Abdullah BAŞAK arasındaki telefon görüşmesinde özetle; Abdullah'ın "Şimdi kadroyu açıkladılar abi, ….,  Kalede Ramoviç, …, Yok şey pardon yanlış dedim KALEDE KORCAN" dediği, İlhan'ın "HI" dediği, Abdullah'ın (GÜLÜYOR) Şey yalnız ilerde abi şeyi oynatıyor Eneramo, Pedriel 2 forvet oynatıyor, …,  Gene defansta Hayrettin var Kadir var, …, Sedat var, …, Öbürlerini de söyledi ama şimdi dayım aradım da Sivas ı, …,  Alacağız yeneteceğiz, ....,  Çok rahatım, hatta yani ne biliyim yani çok çok rahatım BEN ŞEYİ DÜŞÜNÜYORUM ACABA MİNİ COOPER MI ALSAM PEUGEOT 508 Mİ ALSAM ( Gülüyor)" dediği, İlhan'ın "Ya sen şu maçı alalım varya" dediği, Abdullah'ın "Vallahi yemin ediyorum İlhan abi bunu kalben söylüyorum yani şu çektiğimiz streslere yani bi kaç kişi o klupte zaten stresi yaşayan başkanla beraber cidden yani, …, Alnımızın akıyla abi" dediği tespit edilmiştir.

Ben, Emniyette ve hastanedeyken yine Sivasspor - Fenerbahçe arasındaki maçtan dolayı Korcan Çelikay'a Minicooper araba alındığı tüm basınımızda yer aldı. Arabanın da Korcan'ın kız kardeşi adına alındığı yazıldı. Hâlbuki Korcan'ın kız kardeşi bulunmamaktaydı. Bu araba telefon tapesinde de görüldüğü gibi İlhan Ekşioğlu'nun şampiyon olursak dile benden ne dilersin sözü üzerine, "totemi olan" Abdullah Başak'a alınan bir hediyedir. Önce bir saat alınması konusunda espriler yapılmış, ancak zaman geçtikçe İlhan Ekşioğlu kendi isteği ile Kosifler otodan Minicooper arabayı hediye olarak almıştır. Arabanın fiyatı 39.000 Eurodur. 9.000Euro peşin ödenmiştir. Geriye kalanda 3 x 10.000Euro şeklinde ödenecekken tutuklamalar sonucunda ödenmemiştir. Araba Savcılık tarafından zapt edilmiştir. Kosifler oto parası ödenmediğinden gerekli kanuni işlemleri başlatmıştır. 06.10.2011 tarihinde 15.Ağır Ceza Mahkemesi kararıyla CMK.nun 131. maddesi gereğince el koyma kararı kaldırılmıştır.

Emniyetin istihbaratlarının ne kadar doğru olduğunu bu olayda görmekteyiz. El koyma kararı kaldırıldıktan sonra Minicooper sahibi tarafından kullanılmaya başlanmıştır.
EK-9: Teslim tutanağı

Soruldu       :   22.05.2011 günü saat 18.55'de Alaeddin YILDIRIM ile İlhan Yüksel EKŞİOĞLU arasındaki telefon görüşmesinde özetle; İlhan'ın "…. Aşağıdasın de mi" dediği, Alaeddin'in "Ne oldu" dediği, İlhan'ın "Şeyi düzeni bozmayın ama şey BOL ŞUT HA" dediği, Alaeddin'in "Tamam konuşuruz tamam" dediği tespit edilmiştir.
Tüm maçlardan önce yöneticiler heyecanları gereği futbolcularına bu tapedeki gibi veya soyunma odasında, orta sahada basın, şöyle yapın, bol şut atın, koşun gibi futbolun içinde olması gereken hatırlatmaları yaparlar. Burada da İlhan Bey, futbolcuları hava yağışlı olduğu için bol şut atmalarını istiyor. Bu konuda teknik direktör ve diğer teknik adamlar her maçtan önce söylerler. Ben ve idarecilerimiz her maçtan önce futbolda kazanmak için futbolcularımıza gerekli uyarıları yapmışızdır. Onun için bu sözleri başka takım yetkilileri söylerler. Bundan bir şeyler çıkarmaya çalışmak yanlıştır.

Soruldu: 22.05.2011 günü saat 20.53'de Yusuf TURANLI ile Abdullah BAŞAK arasındaki telefon görüşmesinde özetle; Yusuf'un "NASIL GOL YEDİ YA ÇOCUĞA BAK" dediği, Abdullah'ın "Sonu iyi bitsin de" dediği, Yusuf'un "Daha ne olacak daha ne bitsin abi FENER KAZANIR YA DAHA ŞEYİ Mİ VAR ABİ KALEYE GİTMİYOR FENER YA… Ama yani sonuçta…. ÇOK KÖTÜ YEDİ O ÇOCUĞA ÜZÜLDÜM" dediği tespit edilmiştir.

Bu tapede de Yusuf'un "nasıl gol yedi ya çocuğa bak" demesiyle Korcan Çelikay'ın kötü gol yediğini söylemektedir. Ancak bunun yanında oyun içinde gerekli kurtarışları da yapmıştır. Örnek olarak Stoch'un yüzde yüz gollük şutunu kurtarmıştı. Bu pozisyon gol olsa idi Fenerbahçe'miz 2 farkla öne geçecekti ve maç bizim açımızdan daha kolay bir hale gelecekti. Maçlarda her zaman kolay goller yenilebilinir veya kaçırılabilinir. Bu pozisyonda şanssız bir durumdur. Geçen haftalarda Mersin maçında Mersin İdmanyurdu'nun 2 kalecisi de çok kötü goller yediler. Bunlar futbolda olağan şeylerdir. Sivasspor maçında kalecimiz Volkan Demirel de kötü 2 gol yedi. Bundan 2 yıl önce Ali Sami Yende Volkan Demirel ile Edu hava topunda anlaşamadılar ve hata yaptılar. Bunun sonucunda gol yedik ve şampiyon olamadık.

MADEM Kİ FİZİKİ TAKİP VE İLETİŞİM TAKİBİ YAPILMAKTAYDI İLHAN EKŞİOĞLUNDAN ALINDIĞI SÖYLENEN PARANIN KORCAN ÇELİKAY'A VERİLMESİ GEREKİRDİ. AMA HİÇBİR ŞEKİLDE KORCAN ÇELİKAYA PARA VERİLDİĞİNİN TESPİTİ YOKTUR. TAMAMEN HAYALİ OLARAK KURGU YAPILMAKTADIR. ÇÜNKÜ BÖYLE BİR ANLAŞMA VE OLAY YOKTUR. BUNUNLA İLGİLİ HİÇBİR DELİL VEYA BELGE YOKTUR. KENDİSİDE İFADESİNDE PARA ALMADIĞINI SÖYLEMEKTEDİR.

Diğer bir konu da Fenerbahçe kuruluşlarından Kulübe aktarılan 400.000TL nereye kullanıldığı sorusudur. Fenerbahçe Spor Kulübünün giderlerini karşılamak amacıyla kulübün şirketlerinden de kulübe ihtiyaç duyulması durumunda maddi aktarmalar yapılır.

11.05.2011 günü saat 15.57'de Aziz YILDIRIM'ın (530 5527290) Abdullah KİĞILI'yı (532 3212222) aradığı görüşmede özetle; (Kayıt Sıra No:2404)

Aziz'in "Fenerium nasıl gidiyor satışlar var mı bu ara" dediği, Abdullah'ın "Para mı istiyorsun başkan" dediği, Aziz'in "Para istemiyorum para var mı PARA VARSA VER AMA…  Varsa Tamer ile konuşsunlar tamam" dediği, Abdullah'ın "Bakayım bakayım.. Derhal derhal" dediği tespit edilmiştir.
Soruldu : Abdullah KİĞILI  isimli şahıstan para isteminizin sebebini ve bu parayı hangi amaçla istediğinizi açıklayın. Şahsın para verip vermediğini, vermiş ise kaç lira verdiğini belirtin.
CEVAP :
*11.05.2011 günü saat 17.22'de Aziz YILDIRIM'ı (531 7608902), Abdullah KİĞILI'nın (532 3212222) aradığı; (Kayıt Sıra No: …….)
Abdullah'ın "400 TL Tamer'e gönderiyoruz şimdi" dediği, Aziz'in "Tamam peki" dediği tespit edilmiştir.
*11.05.2011 günü saat :17.24'de Aziz YILDIRIM'ın (530 5527290) Tamer YELKOVAN'ı (552 6121253) aradığı görüşmede özetle; (Kayıt Sıra No:2405)
Aziz'in "Abdullah KİĞILI 400.000 Feneriumdan aktarma yapıyor şu an" dediği, Tamer'in "Şimdi telefon geldi ben de şaşırdım" dediği, Aziz'in "Ben telefon ettim… Tamer beye varsa gönder şimdi 400 gönderiyoruz dediler… Görüyorsun her yerden çalışıyorum" dediği, Tamer'in "Bir de şu futbolcular şu işi ateşlerse iş biter vallahi" dediği tespit edilmiştir.
Soruldu : Abdullah KİĞILI'dan almış olduğunuz 400.000 miktarında parayı nerede hangi amaçla kullandınız.

Yukarıda yapılan telefon görüşmelerinde Feneriumdan sorumlu yönetim kurulu üyemiz Sn. Abdullah Kiğılı dan kulübe para vermesini istiyorum. Kendisi de 400.000TL kulübe göndereceğini söylemektedir. Ben de bu gelişmeyi muhasebe sorumlusu Tamer Yelkovan'a aktarmaktayım. Abdullah Kiğılıdan para alınmamıştır. Bu para Fenerium'dan aktarılmıştır. Harcamanın nerelere yapıldığı ekte verilen listededir. (EK-10)
Garanti Bankası Kalamış Şubesinden Fenerbahçe Spor Kulübü'ne Fenerbahçe Spor Ürünleri San. Tic. A.Ş. 400.000 TL 12.05.2011 tarihinde aktarılmıştır.

HARCAMA YERLERİ
13.05.2011 Tarih        Garanti Bankası Kulüp Kredi Kart Ödemesi                74.038 TL
13.05.2011 Tarih        Pittoresco İç Mimarlık Cari Hesap Ödemesi               20.000 TL
16.05.2011 Tarih        Denizbank Hesabımıza EFT                                 100.000 TL
16.05.2011 Tarih        Tekstilbank Hesabımıza EFT                              58.000 TL
16.05.2011 Tarih        Turklandbank Hesabımıza EFT                            +152.000 TL
                                                                                          404.038 TL

IV. ALİ KIRATLI – FATİH AKBABA GÖRÜŞMESİ İDDİASI

Ali Kıratlı aracılığı ile yapıldığı ileri sürülen şike iddiasının hiçbirini kabul etmiyoruz. Fatih Akbaba sorgusunda Sivas'a 2 yıldır gitmediğini söylemiştir. Sivas'la ilgisi olmayan bir kişi ile nasıl şike yapılabilir?

Papermoon'da yaptığımız toplantıda Eskişehir Spor Kulübü Başkanı Halil Ünal, Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu, Eskişehirspor Yöneticisi bir kişi ile birlikte Sezer Öztürk ve Alper Potuk transferlerini konuştuk. Halil Ünal, Alper'in en az bir yıl daha Eskişehir'de oynamasının iyi olacağını söyledi. Biz ısrar edince düşünmek için zaman istedi. Bunun üzerine Sezer Öztürk'le ilgili bonservis bedelini konuştuk. Halil Ünal Başkan rakamı bizim söylememizi istedi. Bizde kendisinden bonservis için rakam istedik. İki tarafta rakam söylemediği için benimle Sayın İlhan Ekşioğlu yemek yedikten sonra ayrıldık. Yanımızda İlhan Ekşioğlu'nun getirdiği herhangi bir para yoktu. Bizde kimseye para vermedik. 20.05.2011deki fiziki takip tutanağındaki gibi 250.000$ kimseye verilmemiştir. (EK-11) Halil Ünal'ın ifadesi.

Transfer çalışmaları yapılırken yöneticiler teknik heyetin verdiği listeye göre transfer çalışmaları yaparlar. İlhan Ekşioğlu'da Alper Topuk'un transfer çalışmalarını yürütmekteydi. Transfer çalışmaları sırasında yöneticilerimiz gerekirse kendi kaynaklarından harcama yaparlar. İşlemin oluşmasından sonra Yönetim Kurulu Kararıyla yaptıkları harcamalar kendilerine ödenir.

27.05.2011 tarihinde İlhan Ekşioğlu kendi kaynaklarından 300.000$ parayı Ali Kıratlı'ya vermiştir. Ali Kıratlı'da bu parayı Fatih Akbaba'ya Alper Potuk transferinde kullanılmak üzere verdiğini söylemektedir. Her ikisinin de ifadesinde vardır. Fatih Akbaba'nın Sivas'la oynayacağımız maçla ilgisi bulunmamaktadır. Onun ilgisi Alper Potuk'un transferi iledir. Sayın Bülent Uygun ile olan yakınlığını Sivasspor – Fenerbahçe maçına nasıl bağlayabiliriz? Ayrıca uzun zamandır görüşmediğini de ifadesinde söylemektedir. 22.05.2011 tarihinde oynanacak Sivasspor  - Fenerbahçe maçıyla ilgili Ali Kıratlı'nın Fatih Akbabayla görüştüğü söylenmektedir. Zaten ayın 21inde Sivas takımı da kampa girmiştir. Fatih Akbaba nasıl bir çalışma yapabilecektir ki?

Ayrıca 29.05.2011 tarihindeki fiziki tutanakta Sivasspor - Fenerbahçe maçı öncesinde Ali Kıratlı'nın Fatih Akbaba ile Fenerbahçe Spor Kulübü lehine olacak şekilde maddi menfaat karşılığında hukuka aykırı faaliyetlerde bulunduğu söylenmektedir.
Emniyet burada varsayım fantezileri üzerine bazı şeyler oturtmaya çalışmaktadır. Hayallerinin gerçek olması için kendilerince bir yol çizmeye çalışmaktadırlar. Hukuka aykırı yapılan eylem nedir? Hukuka aykırı faaliyetler nedir? Bunların ortaya konması gerekir. Bu sorulara maalesef nedenleri konmadığı için cevap veremiyorum. Yapılan daha önceki anlaşmalar nedir? Bunların belgeleriyle ortaya konması gerekir. Hayali suçlarla suçlanmamız yakışmamaktadır.

07.06.2011 Tarihinde 400.000$ emanetin Tamer Yelkovan tarafından hazırlanıp İlhan Ekşioğlu'na verildiği söylenmektedir. FİZİKİ TAKİP VE İLETİŞİM TAKİBİ YANLIŞ YAPILMIŞTIR. Benimle Tamer Yelkovan arasında da böyle bir konuşma yoktur. AYRICA İLHAN EKŞİOĞLU'NA BU TARİHTE BİR ÖDEME YAPILMAMIŞTIR. Emniyet yanlış izleme yapmıştır. Kulüpten paranın çıkış yapılmadığı 07.06.2011 tarihinde sanki Kulüpten para çıkmış gibi göstererek resimli roman yazmışlardır. Halbuki para 08.06.2011 tarihinde İlhan Ekşioğlu'na verilmiştir.
07.06.2011 tarihindeki fiziki takip tutanağında Abdullah Başak'ın sağ kolu ile  göğsü arasında tuttuğu ve üzerinde Güllüoğlu yazılı, içerisinde destelenmiş şekilde  para olduğu değerlendirilen beyaz renkli naylon poşetin bulunduğu ve Yusuf Turanlı'nın ise sol kolu ile göğsü arasında bükülmüş vaziyette içi boş beyaz ve yeşil renkli karton çantanın olduğunun görüldüğü söylenmektedir. Yine her şey görüldüğü gibi varsayım üzerine oturtulmaktadır. Beyaz renkli naylon poşetin içinde destelenmiş şekilde para olduğunu söylemek için poşeti ele alıp içini gördükten ve saydıktan sonra ancak bu ifade kullanılabilinir, aksi halde kendinizi ve kamuoyunu kandırmaya ve iftira atmaya yönelik bir söylem olur.

Emniyet teşkilatı kendisi de inanmadığı için Abdullah Başak ile Yusuf Turanlı'yı durdurup tutanakla durum tespiti yapmamıştır. Yusuf Turanlı'da olduğu söylenilen poşetteki para kime verilmiştir? Bunun takip edenlerce bilinmesi gerekirken her şey ortada bırakılarak suçlama yapılmaktadır.

08.06.2011 TARİHİNDE İLHAN EKŞİOĞLU KULÜPTEN YAPILACAKLARLA İLGİLİ 400.000$ AVANS ALMIŞTIR. İnşaatları yapacak olan şirketle yapılan anlaşma gereği şirket işe başlayıp 3 ayda bitireceğini taahhüt etmiştir. İşe başlama tarihinde de kendisine 400.000$ avans verilecek idi. Şirket işe başlamadığı için avans verilmemiş ve 400.000$ da İlhan Ekşioğlu tarafından 22.06.2011de 225.000$ (İkiyüzyirmibeşbin Dolar), 23.06.2011 de ise 175.000$ (Yüzyetmişbeşbin Dolar) olmak üzere kulübe nakit olarak iade edilmiştir. EK-12: 400.000$ alındığı ve iadesi ile ilgili belgeler. Siz, şike için aldığınız parayı (400.000 $) 22-23.06.2011 tarihinde tekrar kulübünüze öder misiniz? Şike için alınan para verildiği yerde kalır. Hal bu ki; burada kulübe geri ödenmiştir. Yani şike parası orada yoktur. İNŞAATLA İLGİLİ 400.000$ ortada vardır.

Paranın Korcan Çelikay'a verildiğiyle ilgili yaratılan kaos boşunadır. Çünkü Korcan Çelikay'la hiçbir şekilde anlaşma yapılmamış ve hiçbir şekilde para verilmemiştir. Bununla ilgili hiçbir delil veya belge yoktur. KENDİSİ DE İFADESİNDE PARA ALMADIĞINI SÖYLEMEKTEDİR. BU SUÇLAMA DA, MİNİCOOPER ARABA GİBİ HAYAL ÜRÜNÜDÜR.

Maçtan sonra basında yer alan haberlere de şöyle göz atarsak;  ERMAN TOROĞLU SAVCILIK VE EMNİYETTE VERDİĞİ İFADELERİNDE, "BANA, ÇALIŞTIĞIM YERE SON BİR YILLIK SÜREÇTE BİR MAÇTA ŞİKE VEYA TEŞVİK GİRİŞİMİNDE BULUNULDUĞUNA DAİR HERHANGİ BİR İHBAR VEYA BİLGİ GELMEMİŞTİR. GEÇMİŞTE BU TÜR OLAYLARA SIKLIKLA RASTLADIM" DEMEKTEDİR. (EK-13)

Yine Erman Toroğlu 22.05.2011 tarihinde Sivasspor – Fenerbahçe maçından sonra  23.05.2011 tarihinde Hürriyet gazetesinde "BÜYÜK BAŞARI" başlığı altında şöyle yazmıştır ;  "BEĞENDİĞİM, KARŞILAŞMADA 7 GOL ATILDI. HEPSİDE 4 EYLÜL STADI GİBİ GÜZELDİ" DİYOR. YORUMA GEREK VAR MI? (EK-14)

Basında çıkan diğer yazılar ise;

ALTAN TANRIKULU: BEĞENDİM, SİVASSPOR'UN ALNININ AKIYLA 90 DAKİKA MÜCADELE ETMESİNİ. (HÜRRİYET GAZETESİ) (EK-15)
ŞANSAL BÜYÜKA :  ŞAMPİYONA SAYGI (AKŞAM GAZETESİ) (EK-16)
RIDVAN DİLMEN: SON 10 YILA DAMGA VURDU (SABAH GAZETESİ) (EK-17)
DİĞER KÖŞE YAZARLARININ YAZILARI (EK-18)
Maçların oynanmasından sonra Federasyon gözlemcileri, temsilcileri ve hakemler tarafından gerekli raporlar Türkiye Futbol Federasyonuna verilir. Bu maçla ilgili verilen hiçbir olumsuz görüş yoktur. TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU BU RAPORLARA GÖRE MAÇIN TEMİZ OLDUĞUNU ONAYLAMIŞ VE FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜNÜ 2010 – 2011 YILININ ŞAMPİYONU İLAN ETMİŞTİR. MADEMKİ ŞİKE VE TEŞVİK VARDI NEDEN FENERBAHÇE'NİN ŞAMPİYON OLMASININ ONAYLANMASINA MÜSAADE EDİLDİ.
Bakın Osman Erdal Fırat maçın tanımı ile ilgili raporunda ne yazıyor:

"Kapalı, yağışlı bir hava ve iyi bir zemin üzerinde oynanan müsabakayı toplam 13.247 seyircinin, tahmini 2500 kişisi misafir takım seyircisi olarak izledi. Müsabaka EV SAHİBİ TAKIM İÇİN PRESTİJ, MİSAFİR TAKIM İÇİN İSE ŞAMPİYONLUK MÜCADELESİYDİ. Her iki takım seyircileri takımlarını destekleyici tezahüratta bulundular. İKİ TAKIM SPORCULARI MÜSABAKA SÜRESİNCE MÜCADELEYİ BIRAKMADILAR. Sporcular, birbirlerine karşı centilmence davranıp, oyunu çirkinleştirecek bir pozisyon yaratmadılar. HAVANIN YAĞIŞLI OLMASI ZEMİNİN KAYGANLAŞMASINA NEDEN OLDU. Bu nedenle ikili mücadelelerin çokluğu, fiziki temasların fazlalığı, TOP KONTROLÜNÜN ZOR OLMASI ve her iki takım sporcularının kazanma azmi ile oynamaları hakemin pozisyonlara yakın olarak dikkatli karar vermeye yönlendirdi. HAVANIN YAĞIŞLI OLMASI, yardımcı hakemlerin önlerinde akınların fazlalığı ve kritik ofsayt pozisyonlarının çokluğu yardımcı hakemleri zorlayıcı nedenlerdir. Teknik alanlardaki şahısların sorumlu davranışları, 4.hakem için maçın normal seyrinde gitmesine neden oldu."

EK-19: Türkiye Futbol Federasyonu Hakem Raporu, Temsilci Raporu, Medya Temsilci Raporu, Gözlemci Raporu.
EK-20: Müsabakaya ilişkin maç kadroları.
EK-21: Müsabakaya ilişkin oyuncu puan listeleri.

SAYIN SAVCI MEHMET BERK, BANA VE AVUKATLARIMA, SİVASTA FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ ŞAMPİYON OLMASAYDI BU DAVAYI AÇMAYACAKLARINI SÖYLEYEREK BİZLERE NE ANLATMAK İSTİYOR OLABİLİR? BUNU BUGÜN BİLE ANLAMIŞ DEĞİLİM.

SONUÇ: ÖYLE BİR MAÇ Kİ SON 15 DAKİKASINI 3-2 ÖNDE OLMAMIZA RAĞMEN PROTOKOL TRİBÜNÜNDE DEĞİL İÇERİDEKİ KÜÇÜK SALONDA TV'DEN SEYRETTİM. NEREDEYSE HEYECANDAN KALBİMİN DURACAĞINI HİSSETTİM. ŞİKE YAPILAN BİR MAÇTA BUNLAR YAŞANILABİLİNİR Mİ? SİVASSPOR DA SEZONUN EN İYİ FUTBOLUNU SAHAYA YANSITTI. SİVASSPORU DA TEMİZ FUTBOLUNDAN DOLAYI TEBRİK EDİYORUM.

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ OLARAK YUKARIDA ANLATTIĞIMIZ ŞEKİLDE SİVASTA HİÇBİR ŞEKİLDE ŞİKE İLE ŞAMPİYONLUĞUMUZU İLAN ETMEDİK, CAMİAMIZIN BÜTÜN KATKILARI, YÖNETİM KURULU, TEKNİK HEYET, FUTBOLCULARIN EMEĞİ VE ALIN TERİ İLE KAZANILMIŞ BİR MAÇ VE ŞAMPİYONLUK ÖYKÜSÜDÜR.

Gebelik - Hamilelik

Lezzetli Yemek Tarifleri

Abone Olun

Son haberler, Spor, Güncel, Teknoloji, Sağlık, Otomobil, Kültür Sanat, Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Dünya, Politika Haberleri. Yerel Haberler ve Haber Haber okumanın en doğru adresi. Güncel haberler, son dakika haberleri, gazete manşetleri haberin kaynağı Türkiye'nin Haber Sitesi ; Son dakika haberleri, yerel haberler, videolar , foto galeriler Haberler Son Haberler sitesinde. Dakika dakika en son haberlerden haberdar olmak için bizi takip edin. Son haberler ilk size ulaşsın HABER, haber, haberler, HABERİ, haberi, HABERLERİ, haberleri, Spor, Spor Haberleri, Ekonomi, Güncel, Magazin, Politika Dünyadan İlginç Haberler Türkiye ve dünyadan Son dakika haberler, en son haberler son dakika haberler, en yeni şarkılar ve albümler, en popüler videolar, yeni arkadaşlıklar, vizyondaki filmler Son haberler, Spor, Güncel, Teknoloji, Sağlık, Otomobil, Kültür Sanat, Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Dünya, Politika Haberleri. Yerel Haberler ve Haber

Haberler365: Yıldırım'ın savunma metni (VI).
Anarschi Hit Adam