Greepeace'den GDO karşıtı eylem

Yazar:

Greenpeace'den yapılan açıklamaya göre, inek kostümü giyen eylemciler, ellerinde pankartlarla GDO yönetmeliğinde dün yapılan değişikliği protesto etti.
Açıklamaya göre, Greenpeace Akdeniz Tarım Kampanyası Sorumlusu Tarık Nejat Dinç, dün GDO'larla ilgili dünyada iki önemli gelişme yaşandığını belirtirken, bunlardan birincisinin Çin Hükümetinin GDO'lu gıdaları ülke genelinde yasaklama kararı olduğunu ifade etti. Diğer önemli gelişmenin de Türkiye'de Danıştay'ın aldığı yürütmeyi durdurma kararı gereğince Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın GDO yönetmeliğinde yaptığı değişiklik olduğuna işaret eden Dinç, ''Bakanlık yaptığı değişiklikle antibiyotik direnç geni içeren GDO'ları yasaklamış gibi gösterirken, gerçekte izne tabi hale getirdi.''dedi.
GDO'lu gıdaların tamamen yasaklanması gerektiğini belirten Dinç, ''Geçen hafta başlattığımız Yemezler kampanyamızda biz de Greenpeace olarak kanun ve yönetmelikte değişiklikler yapılmasını bekliyorduk. Ancak Biz GDO'ların hem insan gıdası, hem de hayvan yemi olarak kullanılmasının topyekün yasaklanmasını istiyoruz.''şeklinde konuştu.
GDO'lu gıdaların her geçen gün daha büyük bir tehdit haline geldiğine işaret eden Dinç, GDO'lu ürünlere karşı tüketicilerin dikkatinin kırılmaya çalışıldığını iddia etti.
Buna karşın bilimsel, etik, dini veya kişisel sebeplerle GDO'ları istemeyen bir kamuoyu bulunduğuna dikkati çeken Dinç, her vatandaşın ne yiyip içtiğini bilmeye ve ona göre seçme hakkının olduğunu, ancak halkın tükettiği et, süt, yumurta gibi temel besin maddelerinin elde edildiği hayvanların GDO'lu yemle beslenip beslenmediğini bilme hakkından mahrum bırakıldığını kaydetti.Sayfa : 1
AA

Gebelik - Hamilelik

Lezzetli Yemek Tarifleri

Abone Olun

Son haberler, Spor, Güncel, Teknoloji, Sağlık, Otomobil, Kültür Sanat, Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Dünya, Politika Haberleri. Yerel Haberler ve Haber Haber okumanın en doğru adresi. Güncel haberler, son dakika haberleri, gazete manşetleri haberin kaynağı Türkiye'nin Haber Sitesi ; Son dakika haberleri, yerel haberler, videolar , foto galeriler Haberler Son Haberler sitesinde. Dakika dakika en son haberlerden haberdar olmak için bizi takip edin. Son haberler ilk size ulaşsın HABER, haber, haberler, HABERİ, haberi, HABERLERİ, haberleri, Spor, Spor Haberleri, Ekonomi, Güncel, Magazin, Politika Dünyadan İlginç Haberler Türkiye ve dünyadan Son dakika haberler, en son haberler son dakika haberler, en yeni şarkılar ve albümler, en popüler videolar, yeni arkadaşlıklar, vizyondaki filmler Son haberler, Spor, Güncel, Teknoloji, Sağlık, Otomobil, Kültür Sanat, Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Dünya, Politika Haberleri. Yerel Haberler ve Haber

Haberler365: Greepeace'den GDO karşıtı eylem.
Anarschi Hit Adam