Futbol dolu günler dileğiyle

Yazar:



Ligimizin 27. haftası, oldukça gollü maçlara sahne oldu. 9 maçta 34 golün atıldığı  haftada maç başına neredeyse 4 gole ulaşılması, fantezi futbol için de zengin bir hafta olmasına yol açtı. Haftanın en büyük sürprizini Eskişehirspor'u deplasmanda mağlup eden Karabükspor yaptı. Trabzonspor ve Fenerbahçe'nin maçları iki kritik anda adeta tam tersine dönerken, keyifli mücadelelerin ardından hafta arasında yaşanan Federasyon başkanlığı seçimiyle ilgili gelişmeler, Aziz Yıldırım'ın savunmasıyla ilgili çıkan haberler ve Mersin İdman Yurdu'nda yaşanan futbolcuların alacaklarıyla ilgili sıkıntılar, tüm kamuoyunun odağını maçlardan ziyade bu konulara çevirdi.

Hafta arasında yaşanan tüm bu sıkıntılı gelişmelerin ardından önce Avrupa Ligi heyecanı, daha sonrasında da ligimizin 28. hafta karşılaşmaları, tekrar futbola odaklanmamızı sağlayacaktır. 28. Haftanın maçlarına baktığımızda fantezi futbol için çok zorlu bir fikstürün bizi beklediğini söyleyebilirim. Haftanın maçlarıyla ilgili karar vermeden önce özellikle Beşiktaş ve Trabzonspor'un Avrupa Ligi karşılaşmalarındaki gelişmeleri takip etmenizi tavsiye ederim. Tekrar futbol dolu ve sıkıntısız günlere bir an önce dönmemizi dileyerek, haftanın maçlarına geçelim.

Orduspor – Kayserispor

Gaziantepspor karşısında bir penaltı kaçırdığı maçtan mağlubiyetle ayrılan Orduspor, aldığı bu yenilgiye rağmen iyi gidişini sürdürüyor. Rakibine göre bu maçta biraz daha etkisiz kalan Orduspor, yine de bazı önemli gol pozisyonlarına girmeyi başardı. Orduspor'da sakatlanan Hasan Kabze, 3 hafta süreyle forma giyemeyecek. Ayrıca, uzun süredir sakat olan Numan da bu maçta görev yapamayacak. Afrika Kupası'ndan dönen Gosso ise, takımla antremanlara başladı. Şota yönetimindeki konuk Kayserispor ise, Trabzonspor ile kıran kırana bir maç yaptı ve sahadan 3-3'lük bir beraberlikle ayrıldı. Galibiyete çok yaklaşan Kayserispor, maçın sonlarında Trabzonspor'un baskısına ve Burak Yılmaz'a karşı koyamadı. Hafta arasında Gökhan Ünalla yollarını ayıran Kayserispor'da bu hafta Cangele'nin sakatlığı bulunuyor. Bu maçta Kayserispor'un savunmasının en önemli iki oyuncusu olan Khizanishvili ve Eren'in cezalı olmaları nedeniyle oynayamacak olması, Kayserispor için büyük bir handikap oluşturuyor.

Orduspor, savunma güvenliğini ön planda tutan ve zaman zaman gol yollarında etkili olan bir takım görüntüsü veriyor. Kayserispor ise, özellikle son maçlarda hücum oyuncularının form tutmasıyla skor üretmekte başarılı  oldu. Ancak, Kayserispor'un savunmasındaki iki önemli ismin cezalı  olması bu maçı Orduspor lehine çevirecektir. Bu maçtan Orduspor'un galibiyetle ayrılmasını bekliyorum. Ancak, bu maçtan riskinizi 1 oyuncuyla sınırlamanızı tavsiye ediyorum; zira, Kayserispor'un etkili hücum hattı maçın seyrini her an değiştirebilir. Orduspor'dan Stancu, bu maç için iyi bir tercih olarak gözüküyor.

Karabükspor – Ankaragücü

Eskişehirspor maçından altın değerinde bir 3 puan çıkaran Karabükspor, bu galibiyetle küme düşme potasından bir adım daha uzaklaştı. Zor bir deplasmandan galibiyetle dönen Karadeniz ekibi, Bülent Korkmaz yönetiminde son 5 maçta mağlubiyet yüzü görmedi. Karabükspor'da Deumi, Güven ve Kağan'ın sakatlıkları bulunuyor. Bu sezonu artık kayıp olarak gören Ankaragücü ise, geçtiğimiz hafta sahasında Samsunspor'a maçın başında kalesinde gördüğü gollerle 3-0'lık skorla mağlup oldu. İkinci yarıda birkaç pozisyon bulan Ankaragücü, şimdiden gelecek sezon planlamasına genç oyuncuları oynatarak başladı. Ankaragücü'nde Aydın, Muhammet, Gökhan ve Abdullah'ın sakatlıkları bulunuyor.

Bu karşılaşmada Karabükspor'u maçın mutlak favorisi olarak görüyorum. Karabükspor'dan 3 oyuncu tercihinizi bu maçta kullanmanızı öneriyorum. Shelton, Mehmet Yıldız, Cernat, Jahic ve Mabiala, benim tercih etmeyi düşündüğüm isimler arasında yer alıyorlar. Diğer maçlardan savunma oyuncusu bulma durumunuza göre, bu maçtaki oyuncu tercihlerinize yön verebilirsiniz. Bu maçta olası bir rotasyondan etkilenmemek için, son ana kadar Karabüksporla ilgili çıkan haberleri takip etmenizi öneririm.

Samsunspor – Bursaspor

Ankaragücü deplasmanından rahat alınmış bir 3 puanla dönen Samsunspor, halen küme düşme hattında yer alıyor. Gekas'ın takıma katılması ve teknik direktör değişikliğiyle çok daha güçlü bir takım haline gelen Samsunspor'un bu hafta sakat veya cezalı oyuncusu bulunmuyor. Bu sene istikrardan uzak bir görüntü çizen Bursaspor ise, sahasında İBB'yi 2-1'lik skorla geçerek moral topladı. Bu maçın genelinde üstün oynayan Bursaspor, kalesinde birkaç tehlikeli pozisyon verse de 3 puanı koparmayı başardı. Bursaspor'da bu hafta önemli bir sakat oyuncu bulunmazken, Vederson ve Ndiaye cezaları nedeniyle bu maçta görev yapamayacaklar.

Bu maçı fantezi futbol için haftanın en tehlikeli maçları arasında görüyorum. Her iki takımın da açık futbol oynaması ve etkili hücum oyuncularına sahip olması nedeniyle bu maçın gollü geçmesini bekliyorum. Galibiyet için ise, son maçlarda sahasında çok etkili oynayan Samsunspor'u biraz daha şanslı görüyorum. Bu maçtan ben risk almayı pek düşünmüyorum. Bu maçtan şansını denemek isteyenlere, böyle maçlarda öne çıkması muhtemel olan fırsatçı golcü Gekas'ı önerebilirim. Tercihini Bursaspor'dan yana kullanmak isteyenler için ise en doğru tercih olarak Batalla gözüküyor.

Eskişehirspor – Fenerbahçe

Sahasında Karabükspor'a mağlup olarak üst üste ikinci yenilgisini alan Eskişehirspor, Ersun Yanal yönetiminde aldığı istikrarsız sonuçların ardından büyük bir baskı hissetmeye başladı. Özellikle ağır savunmasından dolayı büyük sıkıntı çeken Eskişehirspor'da bu hafta Bülent Ertuğrul ve Sezgin'in sakatlıkları bulunuyor. Sivasspor karşısında büyük bir geri dönüşe imza atan Fenerbahçe ise, bu maçta aldığı galibiyetle beraber hem büyük moral buldu, hem de kaptanı Alex'i geri kazandı. Maçın en kritik bölümünde Pedriel'in kaçırdığı golle adeta hayata dönen Fenerbahçe, yaptığı savunma hatalarıyla ise yine dikkat çekti. Fenerbahçe'de Sezer, Stoch ve Volkan'ın sakatlıkları bulunuyor. Bu isimlerden Volkan ve Stoch'un durumları maç günü belli olacak.

Ersun Yanal yönetimindeki Eskişehirspor, ortaya koyduğu performansla açıkçası pek tat vermiyor. Oldukça istikrarsız bir performans ortaya koyan Eskişehirspor'un moralli Fenerbahçeyle tam anlamıyla baş edebileceğini düşünmüyorum ve bu maçı Fenerbahçe zorlansa da kazanır diyorum. Ancak, maçın oynandığı Eskişehirspor stadyumunun zorlu şartlarını ve Eskişehirspor'un yetenekli kadrosunu göz önüne alarak bu maçtan riskinizi 1-2 oyuncuyla sınırlamanızı öneriyorum. Bu maçtan oyuncu seçiminizi Alex – Sow arasında yapmanızı tavsiye ederim.

Gençlerbirliği  – Sivasspor

Beşiktaş'ı  çok zorlamasına rağmen basit hatalarla maçtan mağlup ayrılan Gençlerbirliği, gösterdiği performansla gücünü gösterdi. Fuat Çapa yönetiminde çok güçlü bir takım haline gelen Ankara ekibi, bu sezon hatırlanacak ekipler arasına şimdiden girdi. Gençlerbirliği'nden Emre Aygün ve Curri, uzun süreli sakatlıkları nedeniyle bu maçta oynayamayacak. Fenerbahçe karşısında Pedriel'in kaçırdığı müsait pozisyonun ardından direncini kaybedip sahadan mağlup ayrılan Sivasspor, bu maçta gösterdiği performansla ligdeki konumunu hakettiğini kanıtladı. Ligin en golcü ekiplerinden biri olan Sivasspor, izleyenlere keyifli maçlar seyrettiriyor. Sivasspor'da bu hafta Erman ve Eneramo gibi iki önemli oyuncu, sarı kart cezaları nedeniyle takımlarını yalnız bırakacaklar. Ayrıca, sakatlıkları bulunan oyunculardan Hayrettin, Mehmet Nas ve Cerny'nin oynamayacakları kesinleşirken Grosicki'nin durumu maç günü belli olacak. Ankaragücü'nden transfer edilen kaleci Senecky, bu hafta takımın kadrosuna alındı.

Ligin 5. ve 6. Sırasında yer alan iki formda ekip, bu hafta Ankara'da karşılaşıyor. Normal şartlarda denk geçmesi gereken bu maçtan Sivasspor'un önemli eksikleri nedeniyle Gençlerbirliği'nin galip ayrılacağını düşünüyorum. Bundan önce oynadığı maçların birçoğunda kalesinde gol gören ve hücum oyuncularının iyi performansıyla puanlar toplayan Sivasspor, hücum hattının önemli isimlerinin yokluğunda zorlanacaktır. Bu maçtan riskinizi Gençlerbirliği'nden 1 isimle sınırlamanızı  öneriyorum. Tum – Hurşut ikilisinden biri, bu maç için iyi bir seçim olacaktır. Savunma oyuncusu bulmakta zorlananlar, Gençlerbirliği'nden Aykut – Mehmet Sedef ikilisinden birini son çare olarak düşünebilirler.

İBB – Antalyaspor

Bursaspor deplasmanından eli boş dönen İBB, istikrarsız sonuçlar almaya devam ediyor. Bursaspor karşısında tam bir deplasman takımı gibi oynayarak bazı pozisyonlar yakalayan İBB, yakaladığı fırsatları değerlendiremeyince sahadan eli boş ayrıldı. İBB'de bu hafta cezalı Webo, takımdaki yerini alamayacak. İBB'nin sakatlarıyla ilgili ise bir açıklama yapılmadı. Evinde çok dişli bir takım olan Antalyaspor, bu kez de Manisaspor'a geçit vermedi ve üstün bir oyunun ardından rakibini eli boş gönderdi. Deplasmanlarda zorlanan Antalyaspor, sahasındaki maçlarda ise pek mağlup olmuyor. Antalyaspor'da bu hafta cezalı oyuncu bulunmazken, sakatlarla ilgili bir açıklama yapılmadı.

Fantezi futbol için oldukça riskli olan bu maçtan İBB'nin galibiyetle ayrılmasını  bekliyorum. Deplasmanlarda zorlanan rakibi karşısında İBB zorlanarak da olsa 3 puana ulaşacaktır. Bu maçtan risk almayı ben pek düşünmüyorum. Bu maçtan şansını denemek isteyenlere, Webo'nun yokluğunda İBB'nin ilk gol ayağı olacak olan Doka'yı öneririm.

Trabzonspor – Mersin İdman Yurdu

Kayserispor deplasmanında geriden gelerek 3-3'lük beraberliği yakalayan Trabzonspor, Burak'ın önderliğinde bu maçta takım ruhunu ortaya koydu. Geçen hafta oynadığı  PSV Eindhoven maçının rövanşını bugün Hollanda'da oynayacak olan Trabzonspor, bu maçın ardından sahasında Mersin'i ağırlayarak yoluna devam edecek. Trabzonspor'da bu hafta cezalı Burak ve sakatlıkları bulunan Glowacki ile Vittek görev yapamayacak. Sahasında ağırladığı Galatasaray karşısında sahadan 3-1'lik mağlubiyetle ayrılan Mersin İdman Yurdu, çok kötü geçen bir ilk yarının ardından ikinci yarıda toparlanırken 10 kişi kalıp ardından da kalesinde bir penaltı golünü görünce direncini yitirdi. Bu maçta da istikrarsızlığı belirgin şekilde gözüken Mersin ekibi, hafta arasında futbolcuların alacaklarını tahsil edemedikleri için yaptıkları boykotla da sarsıldı. Mersin ekibinde bu hafta cezalı Barış ile sakatlıkları bulunan Zurita, Erdal ve Tisdell görev yapamayacak.

Yönetimsel sorunlar yaşayan formsuz Mersin İdman Yurdu karşısında Trabzonspor'un bu maçtan galip ayrılacağını düşünüyorum. Trabzonspor'dan en az iki oyuncuyu bu hafta kadronuza almanızı öneririm. Savunmadan Giray – Cech ikilisinden biri ve hücum hattından Olcan – Colman – Volkan üçlüsünden en az biri, bu maç için iyi tercihler olarak gözüküyor.

Manisaspor – Gaziantepspor

Ligde küme düşme hattından kurtulmaya çalışan Manisaspor, Ankaragücü galibiyetinin ardından Bursaspor ve Antalyaspor karşısında arka arkaya iki mağlubiyet aldı. Ümit Özat yönetiminde yeni transferleriyle toparlanmaya çalışan Manisaspor, şu ana kadar Vucicevic'in bireysel olumlu performansı dışında pek ümit vermedi. Bu hafta Manisaspor'da Murat Erdoğan, Nizamettin, Mehmet Güven ve Promise'nin sakatlıkları  bulunuyor. Rakibiyle benzer pozisyonda olan ve yeni teknik direktörüyle beraber küme düşme hattından uzaklaşmaya çalışan Gaziantepspor, sahasında aldığı kritik Orduspor galibiyetiyle moral buldu. Her maçı final niteliğinde olan Gaziantepspor'da bu hafta cezalı Popov ile sakatlıkları bulunan Kerim, Orhan ve Mehmet Yiğit forma giyemeyecek.

Ligin ateş hattındaki iki takımının mücadelesi, oldukça kıran kırana geçecektir. Deplasmanda pek başarılı olamayan Gaziantepspor ile evinde fazla baskın olamayan Manisaspor'un mücadelesinden uzak durmanızı tavsiye ederim. Bu maçtan az gollü bir beraberlik çıkmasını  bekliyorum. Ben bu karşılaşmadan hiç risk almayı düşünmüyorum. Bu maçtan şansını denemek isteyenlere Manisaspor'dan Vucicevic'i  öneririm.

Galatasaray – Beşiktaş

Mersin deplasmanından Necati'nin üst düzey performansıyla 3 puanı çıkaran Galatasaray, maçın belli bölümünde sıkıntılı anlar yaşasa da galibiyete ulaşmayı bildi. Maç içinde Elmander ve Engin gibi iki önemli oyuncusunun sakatlanması nedeniyle sistemi bozulan Galatasaray, Necati'nin oyuna ağırlığını koymasıyla maçı koparmayı  başardı. Galatasaray'da bu hafta cezalı oyuncu bulunmazken, Elmander'in sakatlığı bulunuyor. Cezası biten Baros, bu maçla beraber takıma dönüyor. Konuk Beşiktaş ise, sahasında ağırladığı Gençlerbirliği karşısında galibiyeti zorlanarak kopardı. Savunmada önemli hatalar yapan Beşiktaş, halen güven veren bir performans ortaya koymuyor. Bu karşılaşmadan önce bugün Bragayla karşılaşacak olan Beşiktaş, bu önemli maçtan 3 gün sonra ise deplasmanda bu önemli derbiye çıkacak. Beşiktaş'ta sarı kart cezalısı Fernandes, Galatasaray karşısında görev yapamayacak. Ayrıca, İsmail, Aurelio, Rüştü ve Hilbert gibi önemli isimlerin sakatlıkları da devam ediyor. Son maçta omzu çıkan Tanju'nun ise özel bir korumayla oynaması bekleniyor.

Çok avantajlı bir durumda olan Galatasaray'ın bu maçtan galibiyetle ayrılmasını bekliyorum. Beşiktaş'ın hem 3 gün önce Bragayla zor bir Avrupa mücadelesi yapacak olması, hem de birçok önemli oyuncusunun sakat ve cezalı olması nedeniyle, bu maç Galatasaray'a daha yakın gözüküyor. Bu maçta Galatasaray'dan Selçuk, Necati, Muslera, Eboue ve Melo arasından en az iki oyuncuyu kadronuza almanızı öneririm.

Gebelik - Hamilelik

Lezzetli Yemek Tarifleri

Abone Olun

Son haberler, Spor, Güncel, Teknoloji, Sağlık, Otomobil, Kültür Sanat, Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Dünya, Politika Haberleri. Yerel Haberler ve Haber Haber okumanın en doğru adresi. Güncel haberler, son dakika haberleri, gazete manşetleri haberin kaynağı Türkiye'nin Haber Sitesi ; Son dakika haberleri, yerel haberler, videolar , foto galeriler Haberler Son Haberler sitesinde. Dakika dakika en son haberlerden haberdar olmak için bizi takip edin. Son haberler ilk size ulaşsın HABER, haber, haberler, HABERİ, haberi, HABERLERİ, haberleri, Spor, Spor Haberleri, Ekonomi, Güncel, Magazin, Politika Dünyadan İlginç Haberler Türkiye ve dünyadan Son dakika haberler, en son haberler son dakika haberler, en yeni şarkılar ve albümler, en popüler videolar, yeni arkadaşlıklar, vizyondaki filmler Son haberler, Spor, Güncel, Teknoloji, Sağlık, Otomobil, Kültür Sanat, Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Dünya, Politika Haberleri. Yerel Haberler ve Haber

Haberler365: Futbol dolu günler dileğiyle.
Anarschi Hit Adam