Org. Kılınç: Belge sızdırma iddiaları asılsız

Yazar:

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde görülen davada savunmasına devam eden Kılınç, tutuklu sanık İzmir CHP Milletvekili Mustafa Balbay'a devletin en gizli belgelerini sızdırdığı iddialarını reddetti. Kılınç, ''Bir kısım belgeleri sızdırdığım yolundaki iddialar, tamamen asılsızdır. Bu suçlamayı şahsıma yapılmış bir hakaret olarak değerlendiriyorum. Tarafımdan Balbay'a veya herhangi bir şahsa devlet sırrı olabilecek nitelikte herhangi bir evrakı, belgeyi ve dokümanı verdiğim savı varsayımlarla değil, somut delillerle ispat edilmelidir. Mesleğinin son rütbesini almış bir askere bu tür yakıştırmalar insaf ölçülerini aşmaktadır'' diye konuştu.
Yasa dışı hiçbir eylemin ve düşüncenin sahibi olmadığını, söz konusu örgüt ile de hiçbir bağının olmadığını savunan Kılınç, ''Darbe çalışmaları kapsamında Kent Otel toplantılarına katıldığı anlaşılmıştır'' şeklindeki iddiaya da yanıt verdi. Kılınç, ''Anılan bu toplantı Ankara'da Patalya Oteli'nde gerçekleşmiştir. Toplantıya basın mensupları, bazı siyasi parti başkanları katılmıştır. Beni oraya Ufuk Söylemez davet etmiştir. Herkese açık olan bu toplantının gizli yanı yoktur. Bir kere de önceki bir tarihte de Kent Otel'de yapılan toplantıya katıldığımı söylemiştim. Her iki toplantıya da misafir olarak katıldım. Bu toplantılar yeni bir siyasi parti oluşturabilmek çabalarının dışında bir içerikte değillerdir. Her iki toplantıda da yaklaşık 70-80 kadar katılımcı vardı'' diye konuştu.
Kılınç, suçsuz olduğunu belirterek, sorgu ve savunması alındığından esas hakkındaki son savunma aşamasına kadar duruşmalardan da vareste tutulmasını talep etti.
Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese'nin, ''Merhum Başbakan Bülent Ecevit'in koruması Recai Birgün'ün 'Kılınç emekli olduktan sonra Ecevit'in Oran'daki konutuna gidip, askerler olarak DSP'nin yönetimini kendilerinin oluşturduğu bir gruba devredilmesini istediği' şeklindeki iddialarını hatırlatması üzerine de, şunları kaydetti:
''Tamamen asılsız ve yersiz bir iddiadır. Ecevit ile bir yıl birlikte çalıştık. İddia tamamen hayal mahsulü. Ecevit, 2004 yılında partinin başkanlığından ayrılacağını açıkladığında DSP'nin Ecevit gibi karizmatik bir liderden sonra zayıflayacağını düşündüm. Partinin yeniden güçlenebilmesi konusunda fikirlerimi kendisine aktarmak maksadıyla randevu talep ederek yanına gittim. Partinin yeninden güçlenebilmesi konusundaki fikirlerim arasında parti başkanlığına genç dinamik birinin getirilmesi ve getirilecek kişinin sağ eğilimli seçmenden de oy alabilecek nitelikte ve toplumun tanıdığı biri olması ile güven ve saygınlık kazanmış, popülaritesi olan gençlerin de seçilip partiye kazandırılması vardı. Bu fikirlerimi Sayın Ecevit'e açıkladım. Ecevit, 'Paşam, doğru söylüyorsunuz ama parti içinde yıllarca emek vermiş, yönetimde bulunmuş arkadaşlarımız var. Onların emeklerini göz ardı edemeyiz. Ayrıca gerçekten de yetenekli arkadaşlarımız var. Sayın Paşam, siz 8-10 arkadaşınızla buyurun partimize katılın' şeklinde bir teklifte bulundu. Daha sonra kendisini telefonla aradığımda, hiç kimseye haber vermeden, arkadaşlarımızın bu konuyu uygun bulmadığı mealinde şeyler söyledim.''
Özese'nin, ''Partiye geçecek 8-10 kişinin ismi belli miydi?'' sorusuna Kılınç, ''Hayır öyle bir şey yok. Ecevit'e hatırı kırılmasın diye, 'Kimse talipli değil' dedim'' diye cevap verdi.
Kılınç, Özese'nin, ''Partinin başına geçmesini istediğiniz bir isim var mıydı, aklınızdaki biri var mıydı?'' diye sorması üzerine de, ''Kafamda bir isim yoktu. Genel anlamda, 'dinamik genç insanları alın aranıza, seçin' dedim. İsim konusunda bir tavsiyede bulunmadım'' dedi.
Sorular üzerine Kılınç, Milli Cepheye Çağrılanlar Listesi, Milli İktidar Hareketi, Kırklar Meclisi ve Yüzler Meclisi gibi kavramları daha önce duymadığını belirterek, hiçbir zaman sivil bir hareket içinde olmadığını anlattı.
-''Sarıkız ve Ayışığı isimli darbe planlarından dava başlayana kadar haberim yoktu''-
''Sarıkız'' ve ''Ayışığı'' isimli darbe planlarından dava başlayana kadar haberi olmadığını savunan Kılınç, Özese'nin Birinci Ergenekon davasının sanığı Ergün Poyraz'ı tanıyıp tanımadığını sorması üzerine, ''Ergün Poyraz, Hablemitoğlu öldürüldükten sonra randevu alarak yanıma geldi. Hablemitoğlu ile birlikte çalıştığını ve onunla bazı bilgileri paylaştığını anlattı. 'Hablemitoğlu öldürüldü, hayatım tehlikede, beni de öldürebilirler' diyerek korunmaya ihtiyacı olduğunu söyledi. Ben de Ergün Poyraz jandarma bölgesinde oturduğu için Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur'u arayarak durumu anlattım. Bunun üzerine Poyraz'ın korunma talebi kabul edildi'' diye konuştu.
Özese'nin, ''Bazı bilgiler dediniz nedir o bilgiler?'' diye sorması üzerine de Kılınç, ''Alman vakıflarıyla ilgili bilgilerdi sanırım'' diye cevap verdi.
Gazeteci İlhan Selçuk'u tanıyıp tanımadığı şeklindeki soruya Kılınç, ''Tanıyorum. Bir defa özel bir yemekte bir araya gelmiştik. Bir kez de İstanbul Üniversitesi'nde düzenlenen sempozyumda ya da panelde bir araya geldik. İkimizde orada konuşmacıydık'' dedi.
Kılınç, Veli Küçük'ü de tanıdığını belirterek, 1984- 1987 yılları arasında Edirne Uzunköprü'de Alay Komutanı olduğunu, Veli Küçük'ün de aynı dönem binbaşı rütbesinde Edirne İl Jandarma Komutanı olduğunu ve Küçük'ün zaman zaman bölgelerinden geçip gittiğini bildiğini söyledi. Kılınç, emekli olduktan sonra da Veli Küçük ile görüşmediğini sözlerine ekledi.Sayfa : 1
AA

Gebelik - Hamilelik

Lezzetli Yemek Tarifleri

Abone Olun

Son haberler, Spor, Güncel, Teknoloji, Sağlık, Otomobil, Kültür Sanat, Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Dünya, Politika Haberleri. Yerel Haberler ve Haber Haber okumanın en doğru adresi. Güncel haberler, son dakika haberleri, gazete manşetleri haberin kaynağı Türkiye'nin Haber Sitesi ; Son dakika haberleri, yerel haberler, videolar , foto galeriler Haberler Son Haberler sitesinde. Dakika dakika en son haberlerden haberdar olmak için bizi takip edin. Son haberler ilk size ulaşsın HABER, haber, haberler, HABERİ, haberi, HABERLERİ, haberleri, Spor, Spor Haberleri, Ekonomi, Güncel, Magazin, Politika Dünyadan İlginç Haberler Türkiye ve dünyadan Son dakika haberler, en son haberler son dakika haberler, en yeni şarkılar ve albümler, en popüler videolar, yeni arkadaşlıklar, vizyondaki filmler Son haberler, Spor, Güncel, Teknoloji, Sağlık, Otomobil, Kültür Sanat, Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Dünya, Politika Haberleri. Yerel Haberler ve Haber

Haberler365: Org. Kılınç: Belge sızdırma iddiaları asılsız.
Anarschi Hit Adam